Living

Tips om je slaapkamer in te richten

Omdat we in onze slaapkamer tot rust komen om de volgende dag weer fit aan de slag te kunnen gaan, is het fijn als deze ruimte een rustgevend gevoel geeft. We zijn er immers vele uren per dag aanwezig. In dit artikel geven we daarom een aantal tips die je kunt gebruiken voor het inrichten van de slaapkamer. Veel leesplezier!

Kies het juiste bed

Voor wat betreft de inrichting van je kamer, is het belangrijk dat de omvang van het bed in het totaalplaatje past. Zo is een boxspring behoorlijk kolossaal en neemt een dergelijk bed veel ruimte in beslag, met name in kleinere slaapkamers levert dit vaak geen mooie plaatje op. In grotere slaapkamers kan een boxspring echter een schitterende aanvulling vormen.

Let niet alleen op de uitstraling maar ook op het comfort van het bed

Het bed is het enige meubelstuk in je slaapkamer waarbij je niet alleen moeten kijken naar hoe het er uitziet, maar ook hoe comfortabel het is. Ieder mens is weer anders, dus de ene persoon zal beter slapen op een hard matras terwijl de ander juist een matras wilt hebben dat zich vormt naar zijn lichaamshouding tijdens het slapen. We hebben het nu specifiek over matrassen en niet zozeer over bed zelf, omdat de kwaliteit van je nachtrust verreweg voor het grootste gedeelte door je matras wordt bepaald en niet door het bed en de lattenbodem. Maar wat is dan een goed matras? Omdat wij geen slaapspecialisten zijn zullen wij daar in dit artikel niet verder op ingaan en verwijzen we je naar een beddenwinkel met een ruim aanbod goede matrassen. Een voorbeeld vind je hier: http://www.engering.nl/matrassen-den-haag.

De gordijnen

Voor wat betreft de gordijnen is het van belang dat je voor verduisterende gordijnen kiest. Over het algemeen kun je namelijk stellen dat je in een donkere kamer beter slaapt, dan in een kamer waar lichtstralen van lantaarnpalen of andere buitenverlichting naar binnen komt. Kies de gordijnen en het behang overigens tegelijkertijd uit zodat ze bij elkaar passen.

Verlichting

Verlichting

Als je in je kamer een spiegel hebt om te kijken of je outfit goed past, dan wil je goede verlichting hebben. Maar stel dat je een boekje wilt te lezen voordat je gaat slapen, dan wil je natuurlijk niet te fel licht. Daarom is dimbare verlichting in de slaapkamer eigenlijk de beste optie.

De kasten

Bij de kasten is het met name van belang dat je voldoende opbergruimte hebt voor de kledingsoorten die je hebt. Stel dat je bijvoorbeeld veel overhemden draagt, dan wil je in ieder geval een grote ruimte van de kast met een stang inrichten, waaraan je overhemden kunt hangen zodat ze niet gaan kreuken. Daarnaast zijn een aantal kleinere vakken handig voor zaken zoals sokken en ondergoed. Om ruimte te besparen in je slaapkamer, is het overigens ook goed om spiegels op de deur van je kast aan te monteren. Op die manier hoef je geen losstaande spiegel aan te schaffen wat weer meer ruimte oplevert voor anderen spullen die in je kamer wilt zetten.

Tot zover onze tips voor het inrichten van je slaapkamer. Loop je vast tijdens het uitdenken van de inrichting? Weet dan dat op internet allerlei programma’s zijn waarmee je online je kamer kunt ontwerpen en inspiratie op kunt doen. Als je daar geen zin in hebt, dan kun je natuurlijk ook nog een interieurarchitect te benaderen. Een interieurarchitect maakt op basis van je wensen, behoeften en voorkeuren een passend ontwerp om je slaapkamer zo in te richten dat jij je er prettig in voelt.

Reacties uitgeschakeld voor Tips om je slaapkamer in te richten