Tips om te besparen op je trouwjurk
Tips

Tips om te besparen op je trouwjurk

Trouwen maak je zo goedkoop of duur als je zelf wilt. Er zijn tal van manieren om kosten te besparen op je huwelijk. Denk bijvoorbeeld aan het eten, de decoratie en zelfs je outfit. Misschien vind je het zonde om een fortuin uit te geven aan je bruidsjurk of misschien wil je dat geld liever gebruiken om een mooie huwelijksreis te maken. Wat de reden ook is: er zijn heel wat manieren om te besparen op je trouwjurk, zonder te moeten inboeten op wat je mooi vindt. Lees maar mee!

1. Besparen op je trouwjurk: avondjurk versus trouwjurk

Wil je graag in het wit en in het lang trouwen? Daarvoor hoef je niet direct een klassieke trouwjurk aan te trekken. Lange, witte avondjurken zijn dikwijls net zo mooi, maar wel een stuk goedkoper. Door te kiezen voor mooie juwelen en een prachtige sluier maak je jouw bruidsoutfit net zo stijlvol!

2. Betaalbare bruidsjurken

Tegenwoordig hebben veel merken betaalbare bruidscollecties. Denk bijvoorbeeld aan C&A, H&M, LolaLiza, Asos en Vila. Ook voor de bruidegom zijn er genoeg alternatieven die veel minder kosten dan de klassieke trouwkostuums. Neem maar eens een kijkje bij Zara, Arket en WE Fashion.

3. Alternatieve bruidsoutfit

Draag je liever geen klassieke trouwjurk? Kijk dan eens naar moderne, niet-bruidskleding die voor jou toch bijzonder aanvoelt. Een witte jumpsuit is hier een prachtig voorbeeld van, maar ook een midi-rok met een lossere, witte blouse of trui. Of wat dacht je van een mooi wit, zomers jurkje zoals op onderstaand voorbeeld? Mooie sieraden en/of bruidsschoenen zorgen ervoor dat je bruidsoutfit er alsnog chic uitziet. Het voordeel van deze kledingstukken is dat je ze nog het hele jaar door kan dragen. 

besparen op je trouwjurk

4. Tweedehands trouwjurk

Vandaag de dag kiezen heel wat bruidjes voor een tweedehands bruidsjurk. Dit is ideaal om geld te besparen op je trouwjurk! Neem maar eens een kijkje op Vinted of bij tweedehandswinkels zoals Something Something. Dikwijls is de trouwjurk nog in perfecte staat, aangezien deze slechts een keer is gedragen. Geen kat die het zal zien!

5. Bruidsjurk van vorig seizoen

Bruidsjurken die niet tot de nieuwe collectie behoren, worden dikwijls in de outlet verkocht aan een zacht prijsje. Op die manier kan je tot wel zeventig procent op de originele aankoopprijs besparen, terwijl de jurken nog nooit werden gedragen en dus zo goed als nieuw zien.

6. Trouwjurk huren

Tenslotte kan je ook perfect een trouwjurk huren. Dit heeft als grote voordeel dat je de jurk vaak niet naar de droogkuis moet brengen achteraf. De kosten van het stomen van een bruidsjurk kunnen oplopen tot honderden euro’s, maar die dienst zit dikwijls inbegrepen in de huurprijs. Aangezien je een bruidsjurk slechts een dag draagt, kan je met deze tip flink wat geld besparen op je trouwjurk!

zo kun je besparen op je trouwjurk
Reacties uitgeschakeld voor Tips om te besparen op je trouwjurk