Tips voor een bezoek aan Helsinki
Travel

Tips voor een bezoek aan Helsinki

Helsinki is een van de meest onderschatte hoofdsteden van Europa. Veel mensen gaan naar Kopenhagen of Stockholm, maar slaan deze prachtige stad over omdat het een beetje buiten de Scandinavische toeristenroute ligt. In vergelijking met zijn buren lijkt Helsinki nooit de liefde te krijgen die het verdient. Maar het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen om het te bekijken!

Historisch, klein, boordevol groen en gelegen aan de Baltische Zee, Helsinki is een pittoreske stad vol vriendelijke mensen en weinig toeristen. Het is vooral geweldig als je van kunst en muziek houdt, want ze hebben een heleboel musea en een levendige muziek scene. Als je het ons vraagt, is Helsinki een van de meest onderschatte hoofdsteden van Europa!

Bezoek het Nationaal Museum van Finland

Dit museum heeft een grote collectie Finse artefacten vanaf het stenen tijdperk tot het heden, waaronder sieraden, munten, gereedschappen, wapens en meer. Het museum bevat de meest uitgebreide collectie culturele geschiedenis in Finland en is ideaal om meer te weten te komen over de Finse volkscultuur en de Fins-Oegrische bevolking. De collectie had eigenlijk geen gebouw totdat er een architectuurwedstrijd werd gehouden om de structuur te bouwen waarin het huidige museum is ondergebracht (de bouw begon in 1910). Het werd officieel geopend als het Nationaal Museum van Finland in 1916. Permanente collecties kunnen worden bekeken naast een fascinerende reeks roterende tentoonstellingen. Het museum organiseert ook workshops en rondleidingen. Het is een goede plek om een ​​overzicht te krijgen van de geschiedenis van Finland. De toegang is 15 EUR en is elke vrijdag gratis van 16.00 tot 18.00 uur.

Ontspan in het Kaivopuisto-park

In de zomer komen bewoners en toeristen massaal naar dit park om rond te hangen, te sporten, te picknicken en te genieten van het uitzicht op de Oostzee. Het is het oudste park in Helsinki en het Ursa-observatorium bevindt zich bovenop het hoogste punt van het park. Cafés en restaurants zijn verspreid over de kustlijn en eilanden. Tijdens de warmere maanden worden er vaak concerten en andere evenementen in het park gehouden. In de winter is de grootste heuvel van het park een favoriete plek om te sleeën. Als het mooi weer is, neem dan een boek mee en ontspan!

cathedraal Helsinki

De kathedraal van Helsinki

Deze kathedraal werd in de 19e eeuw gebouwd als eerbetoon aan tsaar Nicolaas I, de groothertog van Finland, en stond bekend als St. Nicolaaskerk totdat Finland onafhankelijk werd in 1917. Gebouwd in neoklassieke stijl, is het een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in de skyline van de hoofdstad en is vanaf bijna elk uitkijkpunt in Helsinki te zien. 

Winkelen op de Centrale Markt

Gelegen nabij de haven, op deze markt kun je veel souvenirs kopen, lokaal eten inslaan en verse groenten kopen (veel verse bessen in de zomer!). Het wemelt er meestal van de toeristen, maar het is geen complete toeristenval. Er is ook een overdekt gedeelte van de markt waar je gebak, vis, vlees en kaas kunt vinden. Eet in de Soup Kitchen als je honger hebt, ze hebben een geweldige vissoep.

market helsinki

Bezoek het Sinebrychoff Art Museum

Dit museum herbergt veel oude schilderijen en portretten uit de 14e-19e eeuw. Het is het enige museum in de stad dat zich echt richt op oude Europese kunst. De onderste verdieping van het museum heeft veel foto’s en modernere werken, terwijl de bovenste verdieping de oudere schilderijen heeft die je ziet als je door de oude Sinebrychoff-woning loopt. Portret van een dame door Alexander Roslin en Portret van Mademoiselle Charlotte Eckerman door Adolf Ulrik Wertmüller zijn twee opmerkelijke stukken in de collectie. De toegang is 16 EUR en de toegang is gratis op de eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 20.00 uur. De toegang tot het huismuseum op de tweede verdieping is gratis.

museum Helsinki

Ontspan in het Sinebrychoff-park

Vlak bij het Sinebrychoff Museum is een leuk klein park dat de moeite waard is om in rond te hangen. Het park dateert uit de 18e eeuw en was oorspronkelijk een privétuin van een Russische zakenman voordat het in de jaren zestig een openbaar park werd. Tegenwoordig vind je veel coffeeshops in de buurt, zodat je een hapje kunt eten en kunt ontspannen. Neem een ​​boek mee, pak een kopje koffie en ontspan!

een bezoek aan Helsinki

Bezoek het Bank of Finland Museum

Dit museum was een van de coolste musea van Noord Europa. Hoewel het de geschiedenis van geld in Finland goed belicht, beschrijft het echt goed de geschiedenis van financiën. Je krijgt euromunten uit alle Europese landen te zien en ontdekt hoe een goudklompje eruit ziet, maar je leert ook hoe je vals geld kunt herkennen. Het biedt gedetailleerde achtergrondinformatie en geweldige exposities. Het is een hele leerzame ervaring! Toegang is gratis.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor een bezoek aan Helsinki