leuk dressoir
Living

Tips voor een leuk dressoir

Een flitsend dressoir in de woonkamer

Wil je graag een wat flitsend dressoir in de woonkamer? Daarvoor hoef je je dressoir niet per se te veranderen, want dressoirs zijn op tal van manieren bruikbaar. Bijvoorbeeld als tv kasten, kasten om kranten in op te bergen of mooie planten op te zetten. Hieronder vind je de nodige inspiratie om dressoirs, tv kasten en woonkamertafels wat meer cachet en uitstraling te geven en zo jouw interieur een fikse boost te geven al het aankomt op uitstraling en sfeer!

1. Gebruik jouw dressoir als ‘kijkkast’

Dressoirs zijn prima te gebruiken als tv kasten. Een leeg en saai dressoir wordt, bij gebruik als tv-kast, direct een stuk sfeervoller. Als de televisie aanstaat, kijk je automatisch richting het dressoir. Versier het dressoir nog wat extra met een mooie planten of een fraaie en fleurige bos bloemen. En jouw dressoir oogt visueel al een stuk aantrekkelijker.

2. Maak jouw dressoir lekker persoonlijk

Een dressoir dat voorzien is van persoonlijke spulletjes, zoals foto’s en leuke hebbedingetjes, brengt ook schwung aan in de woonkamer. De woonkamer wordt hiermee een stuk gezelliger, intiemer en sfeervoller. Een goed idee is om digitale fotolijstjes op het dressoir te zetten, waarbij je de passerende foto’s telkens kunt aanpassen. bijvoorbeeld. Persoonlijk wordt een dressoir verder als je daarop de pronkstukken uit een van je verzamelingen etaleert. Dat kunnen mooie oude boeken zijn, postzegels of enkele fraaie bier- of wijnglazen. Naast het dressoir kun je dan een glazen vitrinekast neerzetten met de rest van jouw persoonlijke verzameling. De spullen op het dressoir trekken dan tactisch de aandacht richting de vitrinekast!

3. Een oase van flora en fauna

Groene en natuurvriendelijke interieurs worden steeds populairder. Ook het dressoir kun je in zo’n interieur prima gebruiken om de woonkamer lekker fris en groen te maken. Zo kun je een mooie cactus op het dressoir zetten, of enkele planten en/of exotische bloemen. Bij een wat hoger dressoir of een dressoirkast is het mooi om aan de zijkant een opvallende hangplant neer te hangen.

Nog meer verrassende ideeën

Er zijn nog veel meer verrassende ideeën om het dressoir mooier te maken. Zo kan een nieuw laagje verf wonderen doen. Of een fraai vintage kleed onder het dressoir doet visueel ook veel. Populair is ten slotte ook het decoreren van het dressoirblad met gave tegels en tegelpatronen.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor een leuk dressoir