Travel

Tips voor een roadtrip in California

De Verenigde Staten is voor velen het reisland van hun dromen. Er is hier dan ook gigantisch veel te zien. Veel mannen willen hier graag eens sportwedstrijden bezoeken of een bijzondere roadtrip maken. California leent zich uitstekend voor zo’n roadtrip. Ben je van plan om zo’n roadtrip te gaan maken? Dan hebben wij alvast enkele handige tips voor je!

Bereid je goed voor!

De eerste tip? Zorg voor een goede voorbereiding van je roadtrip. Dat betekent niet alleen dat je plannen maakt over wat je precies gaat doen, maar ook dat je jezelf verdiept in de regels van het land en hoe je jezelf dient te gedragen. Vergeet ook de praktische zaken niet te regelen. Zo moet je bijvoorbeeld een ESTA aanvragen om naar de Verenigde Staten te kunnen. Gelukkig kan dat eenvoudig en snel door het invullen van een ESTA formulier.

Stippel een route uit maar niet te gedetailleerd!

Natuurlijk is het bij een roadtrip door California belangrijk om vooraf een route uit te stippelen. We raden je echter aan om dit niet te gedetailleerd te doen. Je komt namelijk altijd onverwachte dingen tegen die je wilt bekijken of waar je even wilt blijven. Met een strakke planning gaat dat vervolgens mis. Houd daarom altijd ruimte voor verrassingen.

roadtrip in california

Wat mag je echt niet missen?

Meestal begint een roadtrip door California in Los Angeles. Vanaf daar moet je zeker Highway 1 nemen. Dit is een prachtige kustweg die van Los Angeles naar San Francisco loopt. Onderweg kom je uiteraard tal van mooie plaatsen tegen zoals Santa Barbara, Santa Monica Santa Cruz en Pismo Beach. Geniet daarbij vooral van het uitzicht en de prachtige stranden. Neem overigens zeker ook de tijd om San Francisco te bekijken. Dit zonder twijfel de meest ‘Europese’ stad van het land. Je vindt er gigantisch veel cultuur, bijzondere architectuur en je kunt er ook nog eens fantastisch shoppen.

Tips voor een roadtrip in California

Bijzondere natuur

Lake Tahoe is ook een populaire spot voor mensen die een roadtrip door California ondernemen. Dit bijzondere en grote meer biedt het hele jaar vertier en ook nog eens prachtige uitzichten. Als natuurliefhebber kom je sowieso volop aan je trekken tijdens een roadtrip door California dankzij de verschillende nationale parken die je tegenkomt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Kings Canyon en Yosemite National Park. Het fijne is bovendien dat beide nationale parken direct langs de hierboven besproken route te vinden zijn.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor een roadtrip in California