Travel

Tips voor een romantisch weekend weg in de Ardennen

Een weekendjes weg is eigenlijk perfect. Het is als een soort mini vakantie waarbij je je weer kunt opladen in een nieuwe omgeving zonder dat het veel tijd, moeite en geld kost. Voor ons Nederlanders zijn de Ardennen voor een dergelijk weekendje weg ideaal: het is niet ver en je bent in een totaal andere omgeving. Nu kun je natuurlijk met een vriendengroep een groot vakantiehuis huren, iets wat zeker de moeite waard is, maar de Ardennen zijn ook ideaal om met je partner naar toe te gaan voor een romantisch weekend weg. Tips voor de invulling van zo’n romantisch weekend vind je hieronder.

Laat ons je meenemen naar de groene longen van België: de Ardennen! Een regio waar het hart van elke foodie en outdoor liefhebber sneller van gaat kloppen. Er zijn hier namelijk tal van dingen te doen, heerlijke restaurants om te ontdekken en nog veel meer. Begin echter bij het begin: ga op zoek naar een vakantiehuisje Ardennen dat past bij jullie. Dit moet geen enkel probleem zijn, omdat er een enorm aanbod is!

Torgny is een prachtig dorpje in de Belgische Ardennen dat ideaal is als romantische bestemming. Wanneer je het dorp binnenrijdt in de Gaumestreek, ook wel de meest zuidelijke regio van België genoemd, waan je je even in Zuid-Frankrijk. Torgny, is namelijk genesteld in een van de meest afgelegen, zuidelijke hoeken van België, dicht bij de Franse grens, en het staat bekend om zijn mediterrane charme. De met de hand uitgehouwen stenen en kleurrijke bloemen die langs de okerkleurige gevels groeien met hun rode gebogen tegels, doen eerder denken aan Zuid-Frankrijk dan aan Wallonië, België.

Maar Torgny doet niet alleen aan de buitenkant denken aan Zuid Frankrijk, maar heeft ook een heel bijzonder microklimaat dat de teelt van wijnen mogelijk maakt. De beste manier om de schoonheid van Torgny te verkennen en ervan te genieten, is door rond te slenteren en de mediterrane sfeer op te snuiven. Torgny verkennen voelt als een reis terug in de tijd in een van deze klassieke Zuid-Franse films. Gewoon een perfecte manier om je weekend in België door te brengen met je geliefde.

Bezoek een legendarische trappistenabdij

Je kunt de Ardennen in het zuiden van België niet verlaten zonder minstens één van de legendarische trappistenabdijen te hebben bezocht. Niet alleen zijn het allemaal absoluut adembenemende plekken en spirituele retraites, maar ze produceren ook heerlijk eten en de wereldwijd bekende trappistenbieren.

Ga bijvoorbeeld naar de imposante abdij van Orval in de Gaumestreek, ten zuiden van de Ardennen. De Abdij van Orval wordt omgeven door weelderige bossen en ligt dicht bij de Franse grens en is een van de meest afgelegen uithoeken van België. Het is een absolute oase van vrede, rust en spiritualiteit. De wortels van de abdij van Orval gaan terug tot 1070 toen het werd gesticht door benedictijnse monniken. Later in 1132 werd de abdij opgenomen in de cisterciënzerorde. Veel lokale bewoners gaven hun land aan het klooster in de hoop op het eeuwige gebed van de gemeenschap. Nu is het een plek voor rust, lekker eten en de beroemde bieren!

Kasteel van Bouillon

Het stadje Bouillon zal je meteen betoveren met zijn sprookjesachtige omgeving. Het is een van onze favoriete plekken om te bezoeken voor een korte vakantie in België. Gelegen langs de rivier de Semois, heeft dit charmante stadje met zijn torenhoge kasteel op een rots een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Het kasteel van Bouillon werd voor het eerst genoemd in 988. In 1082 werd het kasteel van Bouillon geërfd door Godfried van Bouillon, die het aan de bisschop van Luik verkocht om de eerste kruistocht te financieren. Het kasteel werd later uitgerust voor zware artillerie door Vauban, de militaire architect van Lodewijk XIV aan het einde van de 17e eeuw. Kasteel Bouillon is open voor bezoekers en de toegangsprijs is inclusief een valken- en uilenshow. Op verzoek kan er een speurtocht worden georganiseerd. Een bezoek aan het kasteel van Bouillon is zeker een hoogtepunt van jouw weekendje weg in België!

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor een romantisch weekend weg in de Ardennen