alles over Bordeaux
Travel

Tips voor een weekendje weg in Bordeaux

Bordeaux, een kleine havenstad in het zuidwesten van Frankrijk, staat vooral bekend als een paradijs voor wijnliefhebbers. Het historische centrum van Bordeaux staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dankzij de zeer intacte 18e-eeuwse stadsarchitectuur. Het is een van de meest typisch Franse steden om te verkennen, met middeleeuwse gebouwen, oude wachttorens, kronkelende straatjes en iconische Franse architectuur. Het is een van de best bewaarde stadscentra van Frankrijk.

Bordeaux is ook een luxe plek: een stad voor luxe winkelen, drinken en eten. Het ligt in het centrum van het wereldberoemde wijngebied dat zijn naam draagt ​​en dus weerspiegelen de prijzen hier, net als de Napa Valley in Californië of de Hunter in Australië, die reputatie.

Zelfs als je hier niet bent voor de wijn, is een bezoek aan Bordeaux nog steeds de moeite waard, want het is een prachtige stad met veel leuke, historische en buitenactiviteiten. Het is niet populair op de reisroute voor backpackers, maar de afgelopen jaren zijn er veel goedkope en gratis activiteiten bijgekomen. Ideaal voor een weekendje weg dus!

Eten in Frankrijk heeft een lange geschiedenis en is nauw verweven met de cultuur. Vers brood, smakelijke lokale kazen en overvloedige wijn zijn misschien wel stereotype hoofdbestanddelen van de keuken, maar het zijn echt enkele van de go-to-foods in het land. Wijn is vooral populair in deze regio, vaak gecombineerd met gewone gerechten zoals lamsvlees en verse vis uit de Golf van Biskaje. De regio staat ook bekend om zijn populaire (maar enigszins controversiële) foie gras, een ganzenlever. Paté en langzaam geroosterd vlees (konfijten) zijn ook traditionele regionale gerechten.

Hoewel het een geweldige regio is om te eten, kun je hier ook rondkomen met een beperkt budget. Goedkope broodjes kosten ongeveer 6 EUR en de meeste lunchspecials kosten 10-15 EUR. Als je een beetje wilt genieten, kost een hoofdgerecht tijdens het diner ongeveer 15-30 EUR. Een glas wijn kost ongeveer 7 EUR en een cappuccino ongeveer 3,50 EUR. Bier is 5-6 EUR. 

Wat mag je zeker niet missen in Bordeaux?

Saint Emilion

Dit dorp heeft een sterke band met de productie van rode wijn en er bestaan ​​hier al sinds het Romeinse Rijk wijngaarden. Zelfs als je niet op een georganiseerde wijntour bent, kan een bezoek aan dit dorp en een middagje door de straten wandelen een rustige manier zijn om een ​​dag door te brengen. Het is prachtig en dicht bij Bordeaux.

Tips voor een weekendje weg in Bordeaux

Dagtocht naar Dune de Pyla

Deze zandduin ligt een uur buiten Bordeaux in Pyla Sur Mer, een badplaats waar veel welgestelden van Frankrijk de zomer doorbrengen. Het is de grootste zandduin van Europa en het resultaat van winden die een oever van de baai eroderen en zand overwaaien.

een weekendje weg in Bordeaux

Neem een wijn tour

Maak een tour van een hele of halve dag om het aanbod van de regio te proeven. Afhankelijk van de lengte van je tour, bezoek je twee tot vier wijnhuizen en proef je wijn bij elke stop. De goedkoopste tours beginnen bij 45 EUR en gaan vanaf daar omhoog, met tours van een halve dag die over het algemeen rond de 75 EUR kosten.

dit mag je niet missen in bordeaux

Bezoek La Cité du Vin

Het nieuwe museum La Cité du Vin (stad van de wijn) neemt bezoekers mee op een leuke, interactieve rondleiding door de geschiedenis van de wijnwereld van 6000 v.Chr. tot heden. Je leert hoe en waar wijn wordt gemaakt. Haal een glas wijn in de wijnbar op het dak. Tickets zijn 20 EUR.

weekendje weg in Bordeaux

Musée des Beaux-Arts

Dit museum is gehuisvest in twee vleugels van het 18e-eeuwse Hôtel de Ville. Enkele van de belangrijkste werken zijn stukken van Franse, Vlaamse, Italiaanse en Nederlandse kunstenaars uit de 17e eeuw, met meesterwerken van Delacroix, Picasso en Renoir. Een bezoek kost 5 EUR.

Ga je een roadtrip maken naar Bordeaux, zorg dan dat je goed verzekerd bent, een goede reisverzekering maar ook een autoverzekering is van belang. Op wikiverzekering.nl lees je meer informatie over wat voor verzekeringen nodig zijn, hoe je verschillende verzekeringen kunt vergelijken etc.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor een weekendje weg in Bordeaux