witte slaapkamerset
Living

Tips voor een witte slaapkamerset!

Je slaapkamer kun je op veel verschillende manieren inrichten. Belangrijk om bij het inrichten op te letten is dat rust en ontspanning centraal dienen te staan. In je slaapkamer moet je tot rust komen, zodat je kunt genieten van een goede nachtrust. Dit is uiteindelijk het belangrijkste aan de slaapkamer. Dit houdt ook in dat je vooral met rustige kleuren moet werken. Heb je daarom al eens gedacht aan een geheel witte slaapkamer? Uiteraard kun je dan werken met accentkleuren, maar de basis is wit. Wit staat voor reinheid, frisheid en je creëert hier ruimte mee. Vooral voor kleine slaapkamers zal een spierwitte slaapkamer zeer goed werken. Wil je een witte slaapkamerset kopen, dan kun je kiezen uit verschillende stijlen.

Een moderne witte slaapkamer

Wit is een uitstekende kleur voor een hypermoderne slaapkamer. Moderne slaapkamers blinken uit in minimalisme. Je hoort hier daarom niet teveel prullaria neer te zetten, maar houd het strak. Werk je met accentkleuren als het wit je iets teveel wordt? Doe dit dan met één kleur. Om het modern te houden, doe je dit bijvoorbeeld door wit af te wisselen met grijze tinten of juist één bepaalde felle kleur. Werk met strakke vierkante vormen om het moderne te benadrukken. Een manier om een accent te leggen is een volledig witte slaapkamer met een donkere houten vloer. De vloer zal prachtig afsteken tegen al het wit van de slaapkamer en vormt de blikvanger van de slaapkamer.

Een romantische brocante witte slaapkamer

Het tegenovergestelde van een moderne witte slaapkamer is een een romantische witte slaapkamer. Romantisch maak je het helemaal met brocante onderdelen. Een brocante slaapkamer is momenteel ook heel trendy en als je hem ook nog wit aankleedt, heb je een heel bijzondere rustgevende slaapkamer. Omdat brocante ook wel eens met klassiek geassocieerd wordt, krijgt je met witte brocante onderdelen juist een moderne uitstraling, maar wel met een zeer romantische tint. Brocante hoeft ook niet duur te zijn, want het is volop te koop in bijvoorbeeld kringloopwinkels en markten.

Een witte zolderslaapkamer

De zolder is in veel woningen een opslagplaats. Maar je kunt er heel goed een mooie slaapkamer van maken. Omdat je op een zolder met schuine wanden zit, kan de zolder benauwd en klein overkomen. Juist door je slaapkamer zo wit mogelijk te maken, creëer je optisch een ruimtelijk effect. Je witte zolderslaapkamer ziet er niet alleen heel stijlvol uit, maar ook ruim. Houd het zo wit mogelijk en werk met licht hout als accentkleur. Gebruik vooral voor een kleine zolder geen donkere accentkleuren. Van een donkere zolder maak je nu een heerlijke witte en frisse ruimte.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor een witte slaapkamerset!