tuin renovatie
Living

Tips voor het renoveren van je tuin

De zomer komt eraan en dat betekent dat de tuin weer in ere hersteld mag worden. In de winter heeft de tuin het namelijk zwaar te verduren. Door de vele weersinvloeden zoals regen, sneeuw en vorst heeft de tuin het zwaar gehad. Als het weer lente wordt, gaan de bloemen en planten weer groeien, waarvoor ze wel genoeg ruimte moeten hebben. Daarnaast wil je natuurlijk de tuin in de zomer weer veel gaan gebruiken. Hierdoor is een opknapbeurt natuurlijk wenselijk! Naast het zomerklaar maken van de tuin, kun je hem ook direct helemaal renoveren. Ga bijvoorbeeld voor nieuwe tuinmeubelen of een nieuw tuinhuisje. In dit blog bericht willen we je graag tips geven voor het renoveren van je tuin!

Waar begin je met het opknappen van de tuin?

Als je de tuin op gaat knappen, begin je altijd eerst met het schoonmaken van de tuin. Nadat het winter is geweest, kan er namelijk veel viezigheid in de tuin liggen. Het is om deze reden belangrijk dat je eerst gaat schoonmaken. Zorg ervoor dat je alle blaadjes en takjes verzameld en uit de tuin haalt. Vervolgens kun je ook de tuinmeubelen een schoonmaakbeurt geven. Heb je de tuinmeubelen in de winter onder afdekzeilen gezet zodat ze niet beschadigen? Dan heb je waarschijnlijk minder schoonmaakwerk te doen! Kijk daarnaast ook naar de tegels van het terras en ga aan de slag met water en een sopje om alles weer mooi te maken.

Vervangen van kapotte stukken

Nadat je een onderhoudsbeurt hebt gegeven aan de tuin, ga je merken dat er bepaalde beschadigingen zijn. Deze ga je altijd als eerste vervangen, mits dit natuurlijk in je plan past. Als je bijvoorbeeld van plan bent om het terras te gaan veranderen, is het natuurlijk niet nodig om de kapotte tegels eerst te vervangen. Als je het terras echter wilt behouden, is het verstandig om de kapotte tegels te vervangen met nieuwe. Dit zorgt ervoor dat je vele malen langer kunt blijven genieten van het terras en dat je er direct nieuwe tuinmeubelen op kunt zetten! Daarnaast kun je natuurlijk ook het tuinhuis of de overkapping voorzien van verstevigingen door bijvoorbeeld het plaatsen van aluminium profielen

Ga jij de tuin renoveren? Check dan altijd de website Wovar.nl. Dit is de specialist als het gaat om bouwmaterialen voor het renoveren van de tuin!

Nieuwe tuin aanleggen

Naast het renoveren van de tuin, kun je er ook voor kiezen om een geheel nieuwe tuin aan te leggen. Bijvoorbeeld na een verhuizing kan het wenselijk zijn om de tuin aan te passen naar je eigen wensen en behoefte. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de tuin zelf aan te pakken, maar je kunt dit ook laten doen door een specialist. Het is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt aanpassen waar je een specialist voor  nodig hebt. Het geldt altijd dat alles wat je zelf kunt doen, het goedkoopste zal zijn. Als je er echter zelf geen verstand van hebt, kan het verstandig zijn om een specialist in te schakelen.

Een tuinhuis of overkapping plaatsen

Naast dat je kunt kiezen voor het aanleggen van een compleet nieuwe tuin, kun je ook kiezen voor het realiseren van een tuinhuis of overkapping. Dit zorgt er namelijk direct voor dat je meer kunt genieten van de tuin. Onder een overkapping kun je in de zomer bijvoorbeeld veel langer blijven zitten. Dit komt omdat de warmte langer onder de overkapping blijft hangen. Daarnaast heb je natuurlijk geen last van de regen. Weet jij al hoe je de tuin op gaat knappen?

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het renoveren van je tuin