Travel

Tips voor het zoeken naar goedkope tickets

Heb je zin om er binnenkort eens even helemaal tussenuit te gaan? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een stedentrip of vakantie dichtbij huis. Veel mensen denken nog altijd dat dit de ideale manier is om de kosten van de trip binnen te perken te houden. Daarbij zien ze echter over het hoofd dat je juist met goedkope tickets ook verder weg een heel budgetvriendelijke reis kunt maken. Om zo’n goede deal in de wacht te slepen moet je uiteraard wel de juiste paden op reissites weten te bewandelen. Hoe je dat doet? In dit artikel geven we je graag wat tips!

Boek je reis op het juiste moment

De beste tijd om een goede deal voor jouw volgende reis te vinden is midden in de week. Luchtvaartmaatschappijen weten dan precies hoe vol het vliegtuig al zit en gooien met name op dinsdag, woensdag en donderdag de laatste vrije plekken in de uitverkoop!

Wees flexibel in je vertreklocatie

De beste deals voor vakanties en vliegtickets vind je lang niet altijd bij de luchthaven van je eerste keuze. Het loont daarom zeker de moeite om ook andere nabijgelegen luchthavens in je zoekopdracht mee te nemen. Was je van plan vanaf Brussel (Zaventem) te vertrekken? Kijk dan ook eens bij onder andere bij Brussel Charleroi of luchthavens als Amsterdam en Düsseldorf en vind zo jouw droomreis voor de laagste prijs.

Pin jezelf niet vast op bepaalde dagen

Als je voor afspraken of bijvoorbeeld een buitenlandse bruiloft echt op een bepaalde dag moet vertrekken kun je natuurlijk niet zo flexibel zijn in je reisdagen. Gaat het echter om vakantie dan kan het zeker interessant zijn om meerdere vertrekdagen met elkaar te vergelijken. Zo kom je er gemakkelijk achter op welke dagen je het goedkoopst kunt reizen.

Boek een alles in één pakketreis

In sommige gevallen is het goedkoper om je vlucht en overnachtingen apart te boeken. Het lastige hiervan is dan wel dat je alles precies perfect op elkaar moet laten aansluiten en je wel heel goed moet zoeken om bij beide onderdelen de laagste prijs te bedingen. Handiger is het dan om te kiezen voor een pakketreis: hierin combineer je jouw goedkope tickets met betaalbare hotelovernachtingen. Vaak kun je er ook nog tegen een gereduceerd tarief een auto bij huren. Zo wordt die vakantiedeal nog beter!

Open jaw ticket: zie meer en betaal minder

Wil je tijdens je vakantie meerdere steden of regio’s bezoeken? Dan kan het slim te zijn om een zogenoemd open jaw ticket te boeken. Hiermee reis vanaf je vertreklocatie naar de ene stad en vlieg je vanaf een andere stad weer terug naar huis. Vaak is dit soort tickets ook prijstechnisch erg aantrekkelijk.

Meld je aan voor nieuwsbrieven

Nog een goede manier om een goede deal voor je reis te vinden is door je aan te melden voor nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen of ticketwebsites. Je ontvangt dan altijd de beste aanbiedingen direct in je mailbox. Op deze manier maak je het vinden van goedkope tickets wel heel erg makkelijk!

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het zoeken naar goedkope tickets