lamellen
Living

Tips voor lamellengordijnen

Gordijnen, plisségordijnen, rolgordijnen, jaloezieën – er zijn tegenwoordig veel manieren om ramen decoratief te bedekken. Een van de meest veelzijdige en moderne varianten is het verticale rolgordijn. Het heeft een eigentijdse look, is gemakkelijk te onderhouden, eenvoudig in gebruik, wordt in vele stijlen en kleuren geleverd en kan zowel als privacy als zonwering dienen. We geven hier een overzicht van de verschillende gebruiksmogelijkheden en helpt je het perfecte verticale jaloezie voor jouw precieze doeleinden te vinden. 

Raambekleding

Met een verticaal jaloezie gordijn word je een licht regisseur. Eerst en vooral moet je bedenken waar je je nieuwe raambekleding precies voor wilt gebruiken. Streef je naar een goede bescherming van je privacy? Wil je je beschermen tegen de zonnestralen? Heb je een grote kamer die je met een verticaal rolgordijn wilt afscheiden? 

Een gids voor lamellen gordijnen is niet compleet zonder een definitie. Een verticale jaloezie bestaat uit min of meer smalle, verticaal geplaatste lamellen die met kogelkettingen aan elkaar verbonden zijn en met een ketting, ketting/koord of elektromotor over een horizontale baan bewogen kunnen worden. Het verticale rolgordijn wordt ook wel verticale jaloezieën of verticaal gordijn genoemd. Veilig en contactloos worden de verticale stroken door een koord over de looprail geleid. En nog een bijzonder voordeel: De lamellen kunnen door de ketting traploos in elke mogelijke hoek gezet worden – zo regel je licht en schaduw optimaal. Afhankelijk van het materiaal kun je verschillende lichtdoorlatend heden bereiken, van transparant tot ondoorzichtig. Nog een tip: Een alleskunner zijn de semi-transparante lamellen, die de doelen privacy, zonwering en bescherming tegen daglicht combineren.

Moderne lamelstoffen: nuttig en mooi

Met de lamellen stoffen kun je verschillende decoratieve effecten en beschermende functies bereiken. Transparante stoffen laten het daglicht doorschijnen, maar dimmen het tegelijk en scheppen prachtige visuele feel-good effecten in het samenspel van licht en stofkleuren. Maar misschien zoek je een moderne raambekleding met een privacy functie? Ook dat is geen probleem, want lichtwerende lamellen schermen blikken van buitenaf. De tijd van sobere, saaie ramen, zoals je ze kent van kantoorramen, is voorbij. Zonwerende lamellen hebben een reflecterende laag die warmte afstoot en voor een aangenaam ruimteklimaat zorgt. Je koelt er niet alleen je kamers mee af, maar je kunt er ook een lichtloze sfeer mee scheppen. 

Werking en installatiemogelijkheden

Het juiste model voor elke raam breedte en -hoogte: Zo wordt de perfecte raambekleding met verticale jaloezieën kinderspel. De modellen verschillen naar gelang de werkingswijze en de lamelbreedte. Het is de meest gebruikte bestrijdingsmethode. De ketting wordt gebruikt om de lamellen traploos te verstellen. Het koord beweegt het gordijn over zijn geleiderail. Een andere mogelijke aandrijvingstype is de mono versnelling. Dit type tandwiel is heel praktisch, want de beweging over de geleiderail en de instelling van de lamelhoek gebeuren met een enkele bediening. 

Je kunt je moderne raambekleding direct in de raamnis bevestigen, d.w.z. aan het plafond van de nis. Of je kunt het verticale rolgordijn vóór de raam uitsparing bevestigen, d.w.z. aan het plafond of aan de muur vóór de raamuitsparing. Als je het type bevestiging hebt gekozen, moet je de kant van het gordijn bepalen, d.w.z. de plaats waar het gordijn komt te hangen. Dit kan links, rechts, midden of midden split zijn. Je moet telkens een centimeter van deze waarde aftrekken, zodat je toekomstige raamdecoratie vrij kan bewegen. Je kunt je waarden eenvoudig in onze montage calculator invoeren en dit brengt je naar het overzicht van ons enorme assortiment, inclusief kleuren en meetprijs. De verscheidenheid aan moderne kleuren en verschillende stoffen texturen zal je overtuigen.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor lamellengordijnen