buitenverlichting
Living

Tips voordat je tuinverlichting koopt

Het aanschaffen van tuinverlichting heeft verschillende redenen. Het zorgt voor sfeer in je tuin, maar veiligheid is ook een belangrijke reden om tuinverlichting aan te leggen. Lees onderstaande tips voordat je tuinverlichting koopt.

Waarom kies je voor tuinverlichting?

We noemden sfeer en veiligheid als twee belangrijke redenen om tuinverlichting te installeren. Denk goed na over jouw reden om tuinverlichting te kiezen. Wil je op lange zomeravonden in de tuin genieten bij sfeervolle verlichting of lees je dan nog graag een boek? Wil je een donker pad verlichten of ga je voor verlichting van de vijver voor de veiligheid? Ook wordt een buitenlamp vaak gecombineerd met een bewegingsmelder. Zo’n buitenlamp met sensor gebruik je om inbrekers te weren of om ’s avonds makkelijker je weg te vinden in het donker. Elke situatie vraagt om een ander soort verlichting. Maak een tuinverlichtingsplan waarin je aangeeft waar de tuinverlichting moet komen en wat het doel van de verlichting moet zijn. Naast de sfeerverlichting en de functionele tuinverlichting kan je ook kiezen voor het verlichten van accenten om hier de aandacht op te vestigen. Hou rekening met de kleur en de sterkte van de verlichting. Voor sfeerverlichting gebruik je minder fel licht, dan voor een licht waarbij je wilt lezen. Door licht en donker af te wisselen creëer je het mooiste resultaat.

Tuinverlichting: ook in het najaar

In de herfst en de winter breng je minder tijd door in de tuin, maar ook dan blijft buitenverlichting belangrijk. Zorg voor sfeer door middel van lichtsnoeren of laat je tuin groter lijken door diep in de tuin verlichting te plaatsen. Zo kan je op koude winteravonden ook binnen van het uitzicht op je tuin genieten. Ook is een buitenlamp met sensor praktisch als de dagen korter worden. De buitenlamp met bewegingssensor maakt het je makkelijker om je weg te vinden in het donker als je thuiskomt en de buitenlamp met lichtsensor zorgt voor continue verlichting van je tuin als het donker is. Deze verlichting vormt een ideale bescherming tegen inbrekers. Kies voor tuinverlichting dat tegen een stootje kan. Het materiaal moet vochtbestendig zijn en niet snel gaan roesten, zodat je lang van je tuinverlichting kan genieten.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voordat je tuinverlichting koopt