top 7 vakantielanden in afrika
Travel

Top 7 vakantielanden in Afrika

Afrika: een ideaal continent voor avonturiers

Ben je een avonturier en houd je ervan om andere culturen te ontdekken? Of ben je telkens op zoek naar nieuwe uitdagingen, zoals backpacken in de woeste natuur, bergen beklimmen of tropische eilanden ontdekken? Dan moet je zonder twijfel op vakantie naar Afrika. Afrika is namelijk het perfecte continent voor mensen die van avontuur, cultuur en natuur houden. Welke 7 Afrikaanse landen zijn echte aanraders om op vakantie te gaan?

1. Kenia: natuur en wilde dieren

Kenia staat bekend om zijn prachtige flora en fauna, schitterende idyllische eilandjes en wilde dieren. Als je op safari wilt, graag de natuur verkent of een ontspannende yoga-retreat wilt meemaken is Kenia jouw ideale vakantieland! Breng zeker een bezoek aan Amboseli National Park, het Masi Mara National Park en de kustplaatsen Malindi en Watamu.

2. Tanzania: het land van de Kilimanjaro en Zanzibar

Naar Tanzania reizen moet je echt een keer doen als je de schoonheid van Afrika wilt ontdekken. Tanzania is namelijk een prachtig en gevarieerd Afrikaans land. Zo vind je hier de beroemde Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, maar ook heerlijke paradijselijke eilanden – zoals Zanzibar en de Mafia Archipelago -, een prachtige en dichtbegroeide hoge jungle en kale vlaktes. Wie op safari wil, maakt met Tanzania een goede keuze. Het land staat namelijk bekend als een van de populairste safaribestemmingen.

3. Gambia: voor de echte zonaanbidders

In Gambia schijnt het hele jaar door de zon. Dit land is echt een paradijs voor zonaanbidders en daarom ook prima in de winter te bezoeken. Naar verhouding is Gambia een goedkoop vakantieland, waar je kunt genieten van dierpracht, een schitterende natuur en parelwitte zandstranden.

4. Zimbabwe: land van de Victoria Falls

De veelgeprezen Victoria Falls in Zimbabwe moet je zeker gezien heb als je het continent. Deze wereldberoemde watervallen zullen een blijvende indruk op je netvlies achterlaten. Bezoek in Zimbabwe ook Hwange en Mana Pools, de twee grootste nationale parken van het land. En natuurlijk ga je proberen om de ‘Grote Vijf’ te spotten al je op safari bent.

5. Gabon: voor de wildlife fans

Houdt je van de jungle? Dan moet je in Gabon zijn. Liefst 95 procent van dit land bestaat uit oerwoud. En ongeveer 11 procent van het grondgebied zijn nationale parken. Een ideale bestemming voor de wildlife liefhebbers dus! Bezoek zeker ook de indrukwekkende kathedraal Notre-dame de Lourdes in Libreville.

6. Namibië

Een prachtig land met veel wilde dieren en een onvergetelijke natuur. Dat is Namibië. Maar ook vind je hier de fraaiste canyon ter wereld, de Fish River Canyon, en de Sossusvlei, een prachtig oord met mooie oranje duinen.

7. Madagaskar

Wellicht het meest gevarieerde Afrikaanse eiland qua natuur en dierenpracht is Madagaskar. Hier kun je gave dieren in het wild spotten, zoals apen, giraffes, de madagascardaggekko of de fossa, een soort fretkat. Bewonder de imposante baobabbomen en geniet ook optimaal van de heerlijke zon op de uitgestrekte stranden van dit geweldige eiland.             

Reacties uitgeschakeld voor Top 7 vakantielanden in Afrika