apps op vakantie
Travel

Vakantie geboekt? Check deze 5 handige apps voor op reis

Reizen, het is geen hogere wiskunde. Zeker als je regelmatig of langdurig reist, word je er steeds handiger in. Wel zijn er enkele apps die het reizen nog net iets gemakkelijker kunnen maken. Benieuwd welke dit zijn? Lees snel verder!

  1. Track je locatie

Reis je in een land waar je geen wijs kunt worden uit het schrift, zoals China, Zuid-Korea of Japan, dan kan het soms best lastig zijn om bij de juiste halte uit te stappen tijdens een busrit. Of zit je in de taxi en twijfel je of hij wel de juiste richting uitrijdt? In dit soort situaties kun je optimaal gebruik maken van apps als Google Maps of Maps.me. Deze laten je precies op de kaart zien waar je bent en welke richting je uitrijdt. Markeer je eindpunt op de kaart en je weet precies waar je moet uitstappen. Deze reistip kan je net even dat extra stukje vertrouwen geven onderweg, zeker als je solo reist.

  1. Gebruik lokale OV-apps

Bijna ieder land heeft zijn eigen 9292OV of NS app. Maar hoe kom je er nu achter welke app er lokaal wordt gebruikt? Op eigenlijk ieder vliegveld vind je een toeristen office van het land. Zij kunnen je vaak wel helpen met handige apps. Zo niet, vraag dan de locals wat zij gebruiken of informeer in je hostel. Natuurlijk is er niet altijd iets voor handen, maar in de regel geldt dat als je denkt dat het handiger moet kunnen, dan is dat ook zo en loont het om op onderzoek uit te gaan. Op (internationale) blogs van expats kun je dit soort tips vaak ook wel vinden.

  1. Bereken gemakkelijk de valuta

Valuta omrekenen is strontvervelend, zeker als het om bedragen gaat met zes nullen en drie komma’s. Met XECurrency kun je altijd heel gemakkelijk en ter plekke uitrekenen hoeveel iets kost. Zo hoef je het zelf niet te onthouden en heb je altijd een up-to-date koers. Deze app is voornamelijk heerlijk als je een tijdje door een verschillende landen aan het reizen bent.

  1. Gebruik social media voor research

Om in de categorie ‘zoeken naar hidden gems’ te blijven, maken wij ook vaak gebruik van Instagram. Zoek op locatie en loop de foto’s door die naar voren komen of klik door naar interessante hashtags voor de betreffende bestemming. Zo krijg je een beeld van wat er te doen of te eten is. Lees van foto’s die je aanspreken de beschrijving en ontdek zowat een bestemming te bieden heeft. Dit kan voor een heel land gelden als je bezig bent met reisvoorbereiding, maar ook bijvoorbeeld een specifieke wijk in de stad als je er al bent.

  1. Scan teksten met Google Translate

Dat we teksten kunnen vertalen met Google Translate weten we allemaal. Maar wist je dat je ook een tekst kunt scannen met je smartphone camera om hem in één keer vertaald te krijgen? Handig met een menukaart, verpakking of bijvoorbeeld medicijndoosje!

Ook belangrijk: vergeet je geen reisverzekering af te sluiten

Op vakantie kun je geen stress gebruiken. Sluit daarom voordat je op vakantie gaat een reisverzekering en annuleringsverzekering af. Zo weet je zeker dat je op en top verzekerd bent als je op reis bent. Wel zo prettig!

Reacties uitgeschakeld voor Vakantie geboekt? Check deze 5 handige apps voor op reis