vakantie in achtertuin
Living,  Tips,  Travel

Vakantie in eigen achtertuin? Zo doe je dat!

Misschien ben je er deze zomer achter gekomen dat je niet meer zo’n behoefte hebt om ver weg te gaan voor je vakantie. Of misschien ga je volgend jaar je huis verbouwen en is er geen geld voor een vakantie. Geen nood, want hieronder geven we je manieren hoe je je vakantie in eigen achtertuin kunt vieren!

Haal een zandbak

Een vakantie is geen echte vakantie tenzij er zand tussen je boterhammen zit, vooral als je kinderen hebt. Overweeg dan ook om een ​​zandbak te laten plaatsen. Natuurlijk gaat het niet om dat zand op je boterham, maar om het vakantiegevoel voor jou en je gezin. Misschien kun je nog wel iets verder gaan en een hele hoek voor je kinderen inrichten, compleet met zwembad en trampoline. Kijk dan eens op Dezomerspecialist.nl voor inspiratie!

Doe de klusjes die gedaan moeten worden voor je vakantie

Niemand wil zijn vakantie doorbrengen met grasmaaien. Dus reserveer een paar uur voordat je vakantie begint om het gras te maaien en andere klusjes uit te voeren die gedaan moeten worden, zodat je vrij bent om van de vakantie te genieten.

Vertel het je buren

Het laatste wat je nodig hebt als je op vakantie bent, is dat je buurman over het hek leunt terwijl hij raast over de stijgende prijs van het gas. Dus laat ze weten dat je op vakantie bent en hoop dat ze de hint begrijpen. Als je het goed kunt vinden met je buren, kun je ze op een avond uitnodigen voor een drankje om de vakantiesfeer te delen.

Herschik de meubels

Een van de geweldige dingen van tijd doorbrengen in een hotel of gehuurde bungalow is dat het anders is dan de jouwe en dat je het helemaal kunt ontdekken. Om de indruk te wekken dat je niet echt thuis bent, schud je de boel een beetje door elkaar door meubels, potplanten en andere verplaatsbare voorwerpen rond te schuiven. Zo kun je je buitenruimte in een nieuw licht zien.

Trakteer jezelf

Aangezien je een hoop geld bespaart door niet ergens anders te verblijven, waarom zou je jezelf dan niet trakteren op iets nieuws voor de tuin? Een picknicktafel, ligstoel of barbecue dragen allemaal bij aan de vakantie ervaring. 

Plan een aantal dagtochten

Zelfs als je de beste vakantietuin ter wereld hebt, moet je toch wat tijd elders doorbrengen voor een goede pauze, dus plan een paar dagtochten. Ga picknicken bij een rivier, beklim een ​​heuvel of verken een kasteel en zorg ervoor dat je een route uitstippelt met een lange verkeersopstopping om een ​​traditionele vakantie file te beleven… ok, dit laatste misschien niet.

Buiten koken

Weersta de verleiding om elke maaltijd in de keuken te bereiden door zoveel mogelijk buiten te koken. Op vakantie kun je alles op je eigen tempo te doen, dus zet die flitsende keukenapparatuur weg en graaf in plaats daarvan het camping fornuis uit. Dit is ook het perfecte moment om je barbecue vaardigheden te perfectioneren…

Buiten eten en drinken

We denken dat je ook moet proberen zoveel mogelijk buiten te eten, als het weer het toelaat. Met een ontbijt in de tuin kun je genieten van de natuur terwijl deze ontwaakt met een koor van vogelgezang, terwijl een paar drankjes ’s avonds je een laatste uurtje geven om je te helpen beter te slapen, mits je rustig aan doet met de sangria natuurlijk. 

Reacties uitgeschakeld voor Vakantie in eigen achtertuin? Zo doe je dat!