Vanaf welke leeftijd willen kinderen hun eigen kleding uitkiezen
Fashion,  Tips

Vanaf welke leeftijd willen kinderen hun eigen kleding uitkiezen?

De eerste jaren in het leven van je kind zul je ‘s ochtends uitzoeken wat ze aantrekken. Op een gegeven moment wordt het een tweede natuur en hoef je er niet eens meer over na te denken. Het ‘probleem’ is echter dat ze snel groot worden. Of je het nu leuk vindt of niet, er komt een tijd dat je een deel van deze controle moet opgeven en ze moet laten kiezen wat ze willen dragen naar het park of school. Het is een belangrijk overgangsritueel dat jouw kleintje enige controle over zijn leven geeft. Dus, wanneer is deze tijd precies en hoe moet je de overstap maken? Wanneer gaat jouw kleine meid haar eigen meisjeskleding uitkiezen? Als je bent zoals de meeste ouders, heb je waarschijnlijk geen idee. Welnu, hieronder vertellen we je wanneer de beste tijd is om dit te laten doen, evenals een paar redenen waarom je je kind zijn of haar eigen kleding moet laten uitkiezen.

Wanneer moet je beginnen om ze hun eigen kleding te laten kiezen?

Tegen de tijd dat ze 3 worden, kennen de meeste peuters de basisprincipes van het aankleden. Op deze leeftijd zijn ze in staat om de outfits uit te kiezen die ze leuk vinden, hoewel jij het waarschijnlijk niet leuk zult vinden wat ze kiezen! Je merkt misschien dat jouw kind een beetje kieskeurig wordt als het gaat om wat ze aantrekken. Wij bevelen aan te wachten tot ze 4 of 5 zijn, voordat ze de volledige autonomie hebben bij het kiezen van de kleding die ze aantrekken. Contrasterende kleuren kunnen echter nog steeds een probleem zijn, dus wees gewaarschuwd! Maar uiteindelijk is de ‘juiste’ leeftijd relatief aan het kind.  Laat ze niet hun eigen kleding uitzoeken als ze daar nog niet klaar voor zijn. Iedereen mag uiteindelijk op een dag zijn eigen kleding kiezen, dus wees geduldig en consequent met hen.

Hier zijn een paar redenen waarom het een goed idee is om je kind de kans te geven om een ​​outfit samen te stellen:

Kleding is een vorm van zelfexpressie

Je stijl is een weerspiegeling van je persoonlijkheid. Net zoals je een outfit zou kunnen kiezen die je steun voor je favoriete band of een bepaald doel laat zien, kunnen kinderen ook kleding gebruiken om zichzelf te uiten. Naarmate je kind groeit, begint het zijn of haar favoriete programma’s, kleuren en liedjes te ontdekken. Door ze kleding te laten uitkiezen, krijgen ze de kans om uit te drukken hoe ze zich voelen, wat bijdraagt ​​aan hun groei op de lange termijn.

Je kind zal zich zelfverzekerder voelen

Als je je kind zijn kleding laat uitkiezen, zullen ze trots op zichzelf zijn. Ze zullen het zien als een prestatie. Als je kind zich onzeker voelt over een outfit die hij of zij heeft gekozen, steun hem of haar dan en laat zien dat je het goedkeurt. Dit zal hen helpen om in zichzelf te geloven en in de toekomst met trots te dragen wat ze hebben gekozen.

Comfort

Je kleintje zal zich meer op zijn gemak voelen in iets dat ze zelf hebben uitgezocht. Peuters hebben enig gevoel voor individualiteit en hebben al een idee van wat ze leuk vinden en wat niet. Als je probeert te dicteren wat ze moeten aantrekken, krijg je er waarschijnlijk een driftbui om je oren op die leeftijd!

Reacties uitgeschakeld voor Vanaf welke leeftijd willen kinderen hun eigen kleding uitkiezen?