de voordelen van een kledingstomer
Living

Vergeet strijken! 6 voordelen van een kledingstomer

Vind jij het ook zo vervelend om te strijken? Dat begrijpen wij heel goed. Strijken is een saai en tijdrovend klusje waar geen eind aan lijkt te komen. Als je er echt een hekel aan hebt, is het wellicht een goed idee om het strijkijzer in te ruilen voor een kledingstomer. Met dit stoomapparaat kan je ontzettend veel tijd besparen en dat is nog lang niet alles. Hieronder delen we zes voordelen van een kledingstomer!

1. Voordelen van een kledingstomer: kleding beschadigt minder snel

Heb je ooit al eens kleding verbrand met een strijkijzer? Dan weet je dat het gebruik van een strijkijzer de nodige aandacht en concentratie vergt. Daarom is het belangrijk om op voorhand op het waslabel te kijken op welke temperatuur je het strijkijzer mag instellen. De kans dat je met een stoomapparaat je kleding verbrand is een stuk kleiner. Met een kledingstomer raak je de stof immers niet aan met heet metaal.

2. Geen ingewikkelde strijktechniek nodig

Waarom een kledingstomer gebruiken? Eerlijk is eerlijk: strijken is een kunst. Om het perfect te doen, moet je een goede strijktechniek beheersen om je kleding over de strijkplank te bewegen. Daarnaast moet je weten hoe je bepaalde stukken strijkt. Wanneer je op zoek bent naar een methode voor het verwijderen van kreukels die makkelijker en sneller is, dan is een kledingstomer jouw redder in nood!

3. Kledingstomer is onderhoudsvrij

Na verloop van tijd kunnen strijkijzers veel vuil opbouwen en dat kan worden overgedragen op je pas gewassen kleren. Zonde, toch? Om een strijkijzer schoon en functioneel te houden, is het belangrijk om de strijkplaat regelmatig schoon te maken. Op die manier kan je roest en hard water verwijderen. Stoomapparaten hebben zo’n onderhoud niet nodig.

voordelen van een kledingstomer

4. Gemakkelijk op te bergen

Een handstomer is ook veel compacter en gemakkelijker op te bergen dan een strijkijzer en strijkplank. Zeker als je een kleine kledingkast hebt, past een strijkplank hier best moeilijk in. Ga je op vakantie? Dan is een kledingstomer door zijn compacte formaat ook veel gemakkelijker mee te nemen. Dit is tevens een pluspunt als je niet zeker weet of de accommodatie wel een strijkijzer heeft. 

5. Gemakkelijker in gebruik

Een handstomer is veel gemakkelijker te gebruiken dan een strijkplank en strijkijzer. Het enige wat je hoeft te doen, is het kledingstuk aan een kledinghanger hangen en over de deurpost hangen. Terwijl je het kledingstuk strak houdt, kan je met je dominante hand op en neer bewegen met de stomer. Door op en neer te bewegen, neem je zo iedere sectie van het kledingstuk mee.

6. Meer opties

Tenslotte heeft een stoomapparaat meer opties dan een traditioneel strijkijzer. Handstomers zijn een veelzijdig hulpmiddel die je op tal van manieren kunt toepassen in huis. Naast het opfrissen van je gordijnen en meubels kan je er ook stoffen en sommige oppervlakken zonder chemicaliën mee reinigen. Bovendien is de stoom uit een stoomapparaat een uitstekende manier om spiegels en ramen te reinigen en ze streepvrij te maken!

Young Mountain MI-1640 - Kledingstomer
Young Mountain MI-1640 – Kledingstomer
levanda kledingstomer
Levanda kledingstomer
Dynter. SK214 Steamer kledingstomer
Dynter SK214 Steamer kledingstomer
Tristar ST-8916 Kledingstomer
Tristar ST-8916 kledingstomer
Philips Steam&Go Plus
Philips Steam&Go Plus
Reacties uitgeschakeld voor Vergeet strijken! 6 voordelen van een kledingstomer