verjaardagstaart
Tips

Verjaardagstaart

De verjaardagstaart is de beste manier om je verjaardag te vieren met familieleden, vrienden of collega’s. Als je goed bent in taarten bakken en decoreren kun je ze zeker zelf maken maar je kan tegenwoordig makkelijk online en met een persoonlijke touch een taart met foto bestellen. Kies bijvoorbeeld voor een taart met een foto van de jarige of een andere distinctief kenmerk van de jarige jop. Taart is altijd goed! Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Lees dan nu verder!

De oorsprong van de verjaardagstaart

Taarten bestaan al ontzettend lang. Je ziet ze zelfs terug op de muren van Egyptische graftombes en het was een bekend offer bij de bruiloften van de Grieken en Romeinen. Dit waren echter geen verjaardagstaarten maar offers aan hun Goden. De taarten werden geplaatst op een altaar in de tempel van een God. Er werden zelfs al kaarsjes opgezet vanwege het lichtgevend effect. De kaarsjes werden vervolgens ook uitgeblazen na gebed om verlangens en wensen te vervullen.

Gek genoeg is bekend dat de eerste echte verjaardagstaart uit Duitsland komt. Ergens rond de Middeleeuwen werd de taart ook daadwerkelijk echt voor het vieren van een verjaardag van een mens gebruikt. Het werd een ware Westerse traditie die vooral bij het vieren van verjaardagen van kinderen werd gemaakt. Dat waren toen vrij simpele taarten met vaak een kaarsje voor elk levensjaar in plaats van het effect en offer voor de Goden. Een leuk weetje is dat in Duitsland een extra kaarsje werd toegevoegd als hoop op het volgende jaar. Gek genoeg werden de verjaardagen enkel van mannen gevierd. De verjaardagen van vrouwen werden pas na de 12e eeuw gevierd. De verjaardagstaart was bovendien een traditie voor rijkere gezinnen. 

Een verjaardagstaart maken

Als er binnenkort iemand jarig is of als je zelf bijna jarig bent is het ontzettend leuk om een verjaardagstaart te maken als je wel houdt van bakken. Een zelfgemaakte verjaardagstaart is met liefde gemaakt en eigenlijk het lekkerst toch? Het kan bovendien erg leuk zijn om te taart te maken omdat je creatief aan de slag kan met allerlei soorten zoetigheden en decoraties. Het is zeker een klusje maar geeft een enorme voldoening en plezier als de taart eenmaal af is. Het leuke is dat je de taart erg persoonlijk kan maken. 

Ontwerp je eigen taart online

Je kan tegenwoordig net zo makkelijk online een verjaardagstaart bestellen en ontwerpen. De allerlekkerste verjaardagstaart waar ook makkelijk een persoonlijk touch aan kan worden gegeven, is de slagroomtaart. De slagroomtaart is de meest bekende soort verjaardagstaart op basis van slagroom en biscuit. Vaak wordt er ook nog gebruik gemaakt van banketbakkersroom voor een nog betere smaak en textuur. Je kan deze taart makkelijk online ontwerpen met bijvoorbeeld een logo of afbeelding naar keuze. Vaak kan je dan kiezen uit het toevoegen van vruchten, nootjes, chocola en natuurlijk kaarsen. Een ander bekende taart om online te ontwerpen is de taart op basis van marsepein. De marsepein kan makkelijk worden gekleurd om een thema of basis te maken. De taart is bovendien makkelijk te decoreren en erg lekker!

Reacties uitgeschakeld voor Verjaardagstaart