oeganda reizen
Travel

Vier redenen om naar Oeganda te reizen

Op zoek naar een nieuw land om naartoe te reizen? Waarom zou je Oeganda niet op je bucketlist zetten? Dit Oost-Afrikaanse land heeft de avontuurlijke toerist veel te bieden. Wij zetten vier redenen voor je op een rij waarom een bezoekje aan Oeganda de moeite zeker waard is.

Je kunt hier Gorilla’s spotten

In het Zuidelijke puntje van Oeganda, vlak bij de grens van Rwanda en Congo, kun je diep in het oerwoud van Bwindi Impenetrable National Park spotten. Je gaat te voet, wat deze tocht extra avontuurlijk maakt. Je moet wellicht een lening aanvragen als je dit wilt ondernemen – goedkoop is het niet – maar het is je geld zeker waard. Neem je goede wandelschoenen mee en volg de gids het woud in op zoek naar deze majestueuze dieren. Je zult je verbazen over hoe dicht je bij de gorilla’s kunt komen om ze te bewonderen. Vergeet niet een goed jack en eventueel een trui mee te nemen. Je bevindt je dan wel dicht bij de evenaar, in het oerwoud kan het flink koud en nat zijn! 

Ga meerdere safariparken langs

Oeganda heeft meerdere safariparken waar je je ogen zult uitkijken. De meest bekende zijn Queen Elizabeth National Park en Murchison Falls National Park. Bij de laatste kun je bovendien de indrukwekkende Murchison Falls watervallen bezoeken die voor een eeuwige regenboog zorgen. In de meeste parken kun je de Big Five spotten en nog vele andere dieren, waaronder jakhalzen, Hyena’s, nijlpaarden en giraffen. Vergeet niet de Ziwa Rhino Sanctuary aan je trip toe te voegen, zodat je de neushoorns kunt bezoeken.

Bezoek de bron van de Nijl

De bron van de Nijl vind je in Jinja, een plaatsje dicht bij de hoofdstad Kampala dat aan Lake Victoria grenst. Ga op zoek naar de exacte plaats waar de Nijl ontspringt en vermaak je met alle toeristische attracties die het water je te bieden heeft. Zo is dit deel van de Nijl een geweldige plaats om te wildwaterraften. Daarnaast kun je hier kajakken of rustig bootje varen, terwijl je ijsvogeltjes spot. In Jinja kun je paardrijden, mountainbiken en toeren met quads. Dit is dé plek waar je wezen moet wanneer je op zoek bent naar sportieve activiteiten.

Oeganda is nog niet ontdekt door de grote menigte

Hoewel Oeganda veel te bieden heeft, is het land een minder populaire reisbestemming dan veel andere Afrikaanse landen, zoals Zuid-Afrika, Namibië of Egypte. Hierdoor is het iets minder toeristisch ingesteld en heb je meer het gevoel dat je het échte Afrika ervaart. Tegelijkertijd heeft het land wel veel goede wegen en het is een relatief veilig land om naartoe te reizen.

Reacties uitgeschakeld voor Vier redenen om naar Oeganda te reizen