duurzaam omgaan met je smartphone
Tips

Vier tips voor een duurzamer leven

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker begrip in onze samenleving. Ook jij wil graag je steentje bijdragen aan een duurzamer samenleving. Misschien doe je dit bijvoorbeeld al door de fiets of de trein te pakken naar het werk, eet je geen tot weinig vlees meer en gebruik je zonnepanelen. Goed bezig, maar wist je dat je ook duurzamer om kan gaan met smartphones? Gelukkig is het niet zo heel moeilijk. Om je te helpen volgen hieronder vier tips voor een duurzamer leven!

Wees zuinig met je smartphone

De meeste mensen gebruiken een smartphone slechts 1 tot 2 jaar. Vaak komt dit omdat er na deze periode een onderdeel kapot is of een onderdeel niet meer goed functioneert. Het kan zijn dat de batterij na verloop van tijd steeds minder gaat werken. Dit resulteert in het sneller uitvallen van je smartphone of het snel leeglopen van je batterij. Een goede oplossing is het zelf vervangen van de smartphone batterij. 

Op het internet zijn er tegenwoordig een tal van reparatiehandleidingen te vinden die jou in detail uitleggen waar je op moet letten tijdens de reparatie, hoe je aan specifieke onderdelen komt en welk gereedschap je nodig hebt. Ook kan je altijd in contact komen met een specialist die jou graag wil helpen als je vragen hebt tijdens de reparatie. Geen reden meer om het gereedschap niet meer in eigen hand te nemen. Een leuke bijkomstigheid is dat het zelf repareren een hoop geld kan besparen en het ook nog eens een goed gevoel geeft.

Lever je oude smartphone in

Vaak zijn mensen geneigd om hun oude smartphone meteen weg te gooien wanneer deze niet meer wordt gebruikt. Dit is natuurlijk erg voor het milieu. Een optie is je oude mobiel inleveren bij de afval brengpunt. Hier kan je je toestel laten recyclen. Ook kan je tegenwoordig je telefoon inruilen voor een goede deal. Je oude mobiel wordt dan gecontroleerd en opgeknapt en zo wordt er dan een tweede leven gegeven aan het toestel die iemand anders weer kan gaan gebruiken. Zo help je elkaar en de wereld een klein beetje! Een leuke bijkomstigheid is dat je zo flink wat geld kunt terugkrijgen voor je oude toestel.

Koop een refurbished smartphone

Oude smartphone ingeleverd en ben je op zoek naar een ander toestel? Dan is een refurbished smartphone een goed alternatief. Refurbished smartphones zijn toestellen die eerder gebruikt zijn en daarna opgekocht worden door bedrijven om deze op verschillende punten te controleren en op te knappen. Deze worden dan zo goed als nieuw aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de vele refurbished iPhones die momenteel worden verkocht door bedrijven. Doordat jij een refurbished toestel koopt, verleng jij de levensduur van een toestel en help jij mee aan een beter milieu.

Laad je smartphone minder vaak op

Je ligt op de bank en je ziet dat je smartphone nog 30% batterij over heeft. Vaak ben je dan geneigd om je smartphone meteen aan de oplader te doen. Tegenwoordig hebben smartphones functies om de batterijduur te verlengen. De iPhone heeft bijvoorbeeld de energiebesparingsmodus. Onnodige functies worden dan op de achtergrond gezet of volledig uitgezet. Hierdoor duurt het langer voordat jij je iPhone hoeft op te laden. Dit scheelt in het gebruik van je energie en ook in de levensduur van de accu.

Reacties uitgeschakeld voor Vier tips voor een duurzamer leven