drukke agenda
Hip and happening,  Tips

Vind opnieuw plezier in je werk en wordt de baas over je eigen agenda

Ondanks het feit dat je continu aan het werk bent, komt het zelden tot nooit voor dat je het idee hebt dat je daadwerkelijk alles echt hebt afgerond. Vrijwel altijd blijf je met je hoofd hangen in je werk, jezelf afvragend of dat het nu allemaal goed is, twijfelend of je nu echt je best hebt gedaan en volledig tevreden kunt zijn met het eindresultaat. En hierdoor kom je nooit echt tot rust, iets wat je steeds meer begint op te spelen. 

Het is daarom tijd om op zoek te gaan naar een andere aanpak. Je wilt je werk weer met plezier kunnen doen en het idee krijgen dat je daadwerkelijk klaar bent als de dag erop zit, in plaats van dat je ’s avonds je bed in kruipt en de werkzaamheden van de dag je tot in je slaap achtervolgen. Want ’s ochtends wordt je niet uitgerust wakker en de dagelijkse sleur maakt dat je je langzaam maar zeker steeds ongemakkelijk begint te voelen.

Met een cursus time management leer je beter plannen en houd je tijd over

Via een goede vriend werd je attent gemaakt op een cursus timemanagement. Deze cursus heeft tot doel om je effectiever om te laten gaan met je tijd, waardoor je door effectiever werken meer plezier krijgt in je werk en daarnaast een stuk productiever wordt. Werken dient immers leuk te zijn en je voldoening te geven, in plaats van je voortdurend te achtervolgen en geen rust te geven, zoals nu het geval is.

De redenen waarom mensen een cursus time management volgen zijn vrij divers te noemen. Mensen willen bijvoorbeeld graag meer structuur aanbrengen in hun werk. Uiteindelijk is een voldaan gevoel na een lange werkdag iets wat we allemaal zoeken en door de nodige structuur aan te brengen en beter prioriteiten te leren stellen, kun je ervoor zorgen dat je werkdag een stuk beter handelbaar is. 

Leer zelf je eigen tijd te plannen en wordt de baas over je eigen agenda

Door jezelf een betere planning eigen te maken, kun je je beter focussen en ben je minder van de hak op de tak aan het springen. Als je beter kunt inschatten hoe lang je over een bepaalde taak gaat doen, houd je meer tijd over en kun je je beter voorbereiden op de rest van je werk. Het beter omgaan met je tijd heeft als onherroepelijk resultaat dat je extra ruimte krijgt in je agenda en andere werkzaamheden met meer gemak kunt inplannen, zonder het idee te  hebben dat je voortdurend tegen een deadline aan het werk bent. Daarnaast is het belangrijk om de baas te worden over je eigen agenda en te voorkomen dat anderen jouw agenda beginnen vol te plannen. 

De speciale cursus die je met al deze verschillende aspecten leert om te gaan, duurt in totaal twee dagen en wordt op verschillende locaties door het land gegeven. Na afloop van de cursus wordt je daarnaast gedurende vier maanden nog gecoacht, om er zeker van te zijn dat datgene wat je hebt opgestoken gedurende de cursus, een blijvend effect heeft op je werk en niet na een week reeds opnieuw vergeten is. 

Reacties uitgeschakeld voor Vind opnieuw plezier in je werk en wordt de baas over je eigen agenda