visitekaartjes drukken
Tips

Visitekaartjes drukken, laat je inspireren (trends 2023)

Een goed visitekaartje is niet alleen belangrijk om een positieve indruk na te laten op je potentiële klanten, het is ook een handige manier is om ervoor te zorgen dat ze al je contactgegevens netjes in één plaats kunnen raadplegen. Maar het geeft je ook de mogelijkheid om op een unieke manier op te vallen, als je weet welke trends je kan toepassen om jouw visitekaartje wat extra flair te geven. Met deze tips wordt visitekaartjes drukken makkelijker!

Wat kan er best allemaal op een visitekaartje staan?

Misschien is het niet onbelangrijk om eerst te weten wat er best allemaal op je visitekaartje staat. Als het te druk is, zijn je contactgegevens immers niet meer zo overzichtelijk. Houd het daarom enkel bij de essentiële zaken: je naam en/of de naam van je bedrijf, eventueel je functie, je e-mail en je telefoonnummer. Verder kan ook een link naar je website of portfolio handig zijn. Sommige voegen ook een slogan toe. Dit kan je visitekaartje memorabel maken, maar zorg dat het een korte zin is van niet meer dan vijf of zes woorden. Een logo kan je best op de keerzijde zetten. Dat ziet er niet alleen minder slordig uit, maar dubbelzijdige visitekaartjes worden als meer professioneel beschouwd.

Speel met het materiaal

Steeds meer ondernemers tonen hun creativiteit door niet voor simpel papier te kiezen. Je kan je kaartje best afwerken met een glossy finish of zelfs met foliedruk. Door het gebruik van verschillende druktechnieken, is het zelfs trendy om je visitekaartje op metaal of hout te laten drukken, of op gerecycled papier als je bijvoorbeeld wilt aantonen hoe milieubewust je bedrijf is.

Geef vorm en kleur aan je merk

Zorg dat alles een persoonlijke toets heeft. Laat de kleuren en vormen van je logo bijvoorbeeld terugkomen in de achtergrond en tekst van je visitekaartje. Je visitekaartje zelf hoeft heus niet saai en rechthoekig te zijn. Misschien past een ronde vorm beter bij jou? Zo val je op zonder dat je riskeert om de cohesie te verliezen. Het is helemaal in om je kaartje met uitgesneden elementen te ontwerpen of ervoor te zorgen dat het op een speciale manier open plooit.

Ga mee met de tijd

Hoewel visitekaartjes drukken soms als iets ouderwets wordt beschouwd, hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Voor moderne ondernemers is het populair om links naar hun social media op een visitekaartje te verwerken. Zo kun je ook met QR-codes werken, waardoor mensen rechtstreeks naar je webpagina worden gestuurd!

Reacties uitgeschakeld voor Visitekaartjes drukken, laat je inspireren (trends 2023)