DIY

Vlogger Zijn: Wie wil dat nou niet? 7 tips voor vloggers

Je hebt waarschijnlijk al eens over vloggers gehoord. Vloggers verdienen hun inkomen door videoblogs te maken over de meest dagelijkse dingen en deze online te posten. Het lijkt heel simpel, maar toch zijn er een aantal tips die het verschil kunnen maken tussen succes of verloren tijd.

1. Heb een duidelijk onderwerp

Gewoon vlogs maken zonder doel is geen goed idee. Zo ga je nooit een vast publiek opbouwen. De meeste vloggers kiezen een vast onderwerp, zoals een hobby of activiteit, waar hun vlogs over gaan. Zogenaamde ‘lifestyle’ vloggers houden een dagboek bij van hun leven. Voor inspiratie, denk na over wat jij graag doet en met anderen zou willen delen, of kijk naar andere vloggers.

2. Houd je aan een schema

Vloggers die een vast schema hebben, krijgen meer views. Denk na over je capaciteit en gebruik dit om te kiezen hoeveel video’s je per week kan posten. Maak er ook niet te veel, want je wil je publiek niet overweldigen of zelf in een burn-out geraken. Kies ook een aantal vaste dagen waarop je post.

3. Heb geduld

Misschien wel de belangrijkste tip op deze lijst is om geduld te hebben. De meest populaire vloggers die je ziet hebben niet van de ene dag op de andere hun volgers gekregen. Door vaak te vloggen en geduld te hebben, zal je jouw populariteit langzaam zien stijgen.

4. Maak connecties

Wees niet te verlegen om andere vloggers te leren kennen. Door samenwerkingen boost je jouw populariteit. Laat reacties op andere mensen hun vlogs, praat via sociale media, en als je echt je stoute schoenen wil aantrekken: vraag zelf aan een andere vlogger of ze geïnteresseerd zouden zijn in een samenwerking.

5. Zorg voor reacties

Vlogs met meer likes, views en comments zullen ook meer mensen aantrekken. Deze reacties komen na een tijdje vanzelf, maar je kan ze ook aankopen bij sites zoals Likes-kopen.nl. Door je populariteit artificieel te boosten, zal de echte populariteit ook snel volgen.

6. Sta open voor kritiek

Een van de moeilijkste delen van vloggen is dat je jezelf wel moet openstellen voor kritiek van je publiek. Natuurlijk kan je de vervelende en soms onbeleefde comments negeren, maar vergeet niet dat verandering soms nodig is. Lees de commentaren die je krijgt goed en sta ervoor open dat je soms je aanpak moet veranderen.

7. Stap uit je comfortzone

Content die nieuw is, nooit eerder gezien of gewoon anders dan wat andere posten, gaat uiteraard meer views trekken. Wees dus niet bang om af en toe te experimenteren of iets nieuws te doen. Wie weet vind je het wel leuk!

Reacties uitgeschakeld voor Vlogger Zijn: Wie wil dat nou niet? 7 tips voor vloggers