de-leukste-vakantiehuisjes-in-Nederland
Travel

Vluchten naar het bos: de leukste vakantiehuisjes in Nederland

Nu we middenin de coronapandemie zitten, is het soms best fijn om ons huis even te ontvluchten. Naar het buitenland mogen we niet, maar naar een vakantiehuisje in Nederland kunnen we nog wel. Wij zetten de leukste Airbnb huisjes in eigen land voor je op een rijtje. 

Door de coronacrisis zijn rust en natuur belangrijker geworden dan ooit. We zoeken steeds vaker een huisje in het bos op om lekker te gaan wandelen. Ook worden ‘workations’ steeds populairder: mensen boeken een vakantiehuisje of tiny house en gaan vanuit hier werken, omdat ze hun thuiskantoor helemaal zat zijn. Herkenbaar? Wij zetten de leukste boshuisjes van de website Airbnb voor jou op een rijtje.

Het bos roept! Tiny house in Slootdorp

Dit leuke huisje ligt middenin het Robbenoordbos, daar waar de vissen honderd jaar geleden nog gewoon in het water zwommen. Nu staan er vooral bomen. En tussen die bomen ligt een kleine cabin, een tiny house, maar dan anders. Er is een houtkachel, keuken, heerlijk bed en een echt composttoilet. En het fijne is: je ontbijt wordt hier iedere dag aan de deur gebracht. Zo kun je heerlijk relaxen en even nergens aan denken!

Maja’s Hideaway. Diep in het sprookjesbos

Komen de muren op je af? Dan is Maja’s Hideaway in Lieren in Gelderland een goede optie om een weekendje naartoe te gaan. Hier waan je je helemaal in een sprookjesbos. Het huisje heeft grote ramen, waardoor je van binnenuit tot diep in het bos kunt kijken. Deze plek leent zich perfect voor lange boswandelingen en goede gesprekken onder de sterren.

Oetdoor: de Scandinavië experience in de Achterhoek

Op deze plek in de Achterhoek lijkt het net alsof je op vakantie bent in Scandinavië. Hier kun je heerlijk genieten van een compleet ingerichte tent, die van alle gemakken is voorzien. Op deze groene plek staat een hottub en is er een kampvuur. Zo ben je even helemaal één met de natuur. Tip: neem je laptop mee en maak van deze tipi je eigen thuiskantoor. 

Reacties uitgeschakeld voor Vluchten naar het bos: de leukste vakantiehuisjes in Nederland