Living

Waan jezelf op vakantie in eigen huis met een Oosterse inrichting

Als eigentijdse, trendbewuste vrouw ontkom je er niet aan om eens in de zoveel tijd een kwinkslag aan het interieur te geven. Of het interieur helemaal nieuwe en fris in te richten. Tegenwoordig mag gelukkig alles en, nog mooier, is niets onmogelijk. Houd je bijvoorbeeld van Oosterse spullen, meubels en decoraties? Maar heb je geen geld, tijd of mogelijkheid om naar Azië op vakantie te gaan? Haal dan gewoon Azië in huis door jouw eigen Oosterse interieur te ontwerpen en in te richten. Hoe je dat op en voordelige en handige manier kunt doen, lees je hieronder. Met onze adviezen en ideeën heb je strak inspiratie in overvloed om jouw huis tot een Oosters aandoend ‘vakantieoord’ te maken!

Een strak bankstel met Oosterse kussens

Bekend zijn natuurlijk de veelkleurige Oosterse poefen om jouw interieur een Oosterse tint te geven. Maar het kan nog eenvoudiger: decoreer jouw strakke bankstel – of deze nu van leer of stof is – met een paar Oosterse sierkussens. Qua sierkussens heb je niet alleen veel keuze vandaag de dag – aan kleuren, maten en stijlen – maar sierkussens zijn ook relatief voordelig en gemakkelijk in te ruilen afhankelijk van het seizoen. Een prima accessoires dus voor het maken van Oosterse sfeer in huis!

Oosters hanglampen in de kamer

Oosterse hanglampen van glasmozaïek en met blauw licht zijn typisch Oosters en brengen veel sfeer. Je kunt kiezen voor Marokkaanse, Chinese, Turkse of Japanse designs: er is dus keuze genoeg. Oriënteer je op de mogelijkheden qua oosterse lampen van Merel in Wonderland. Ongetwijfeld ga je daar een authentieke lamp vinden waar je in één klap verliefd op wordt!

Planten voor een oriëntaalse beleving

Met enkele grote Oosterse planten in de vensterbank en op enkele andere plekken, zoals naast het bankstel met Oosterse sierkussens, creëer je snel een authentiek oriëntaalse beleving. Met name Japanse tuinplanten zijn geliefd en geschikt om te gebruiken voor jouw Oosterse interieur. Denk hierbij aan de zwarte bamboe plant, de mosterd ruby streaks, cactussen en bonsaiboompjes, et cetera. Mooi zijn verder de grote alocasia-plant, palmen, cactussen en de fraaie groene topper aglaonema. Platen zijn verder ideaal omdat ze zorgen voor extra frisse lucht en de gezelligheid en sfeer in huis vergroten!

Oosterse stoelen

Ten slotte: pas ook het meubilair aan op de Oosterse sfeer die je wilt creëren in huis. Een of meer Oosterse stoelen in huis plaatsen is hiervoor geschikt. Typisch zijn Oosterse stoelen van hout met een kleurrijke patchwork bekleding. Maar naast massieve houten stoelen kun je ook gaan voor rotan of rieten stoelen, die ook een Oosterse uitstraling hebben. Hang eventueel als extra een Oosterse spiegel in de kamer op, die het oriëntaalse karakter van jouw huis nog beter uit de verf laat komen.

Reacties uitgeschakeld voor Waan jezelf op vakantie in eigen huis met een Oosterse inrichting