voordelen-massage
Fashion

Waar een massage op z’n tijd allemaal goed voor kan zijn

Bij het woord massage denk je wellicht onmiddellijk aan ontspanning. Inderdaad, in deze spannende tijden kan een relaxerende massage o zo’n deugd doen. Een massage is terecht één van de vele tips tegen een dipje. Maar dit is niet het enige voordeel van een massage. Wil je zen aan je dag beginnen, lees dan zeker de vele voordelen van een verkwikkende massage.

Ontspanning

De belangrijkste reden waarom mensen voor een massage kiezen, is de ontspannende werking ervan. Het gevoel van stress verdwijnt als sneeuw voor de zon en spieren die vastzaten worden opnieuw soepel. Ook de heerlijk geurende oliën die bij een massage gebruikt worden, dragen bij tot het gevoel van totale ontspanning.

Slaap

Door je huid te masseren, worden hersengolven aangemaakt die ervoor zullen zorgen dat je in staat bent om dieper te slapen. Dit voordeel houdt enkele dagen aan. En wanneer je goed geslapen hebt, kan je er de volgende dag veel beter tegenaan en kan je helemaal zen aan je dag beginnen.

massage-voordelen

Weerstand

Masseren zorgt voor de aanmaak van meer witte bloedcellen. Die cellen spelen op hun beurt een belangrijke rol om ziektes te bestrijden. Bovendien is het zo dat wie minder stress ervaart, een sterker immuunsysteem heeft. Dubbele winst dus om je weerstand een boost te geven.

Geluk

Voel je je wat depressief? Tips tegen een dipje nodig? Laat je masseren. Door de hormonen endorfine en serotonine (ook wel gelukshormonen genoemd) die vrijkomen, overvalt je een gevoel van geluk en krijg je meer zelfvertrouwen.

Huid

Massage heeft niet enkel mentale voordelen. Het heeft ook een invloed op je huid. Door een betere doorstroming van je bloed wordt je huid strakker en gezonder. Doe maar eens een test met je gezicht. Door elke dag enkele minuutjes te masseren, zie je al snel resultaat. Maak een massage tot onderdeel van je dagelijkse routine en gebruik af en toe een scrub. Resultaat verzekerd.

DIY

Sommigen zijn wat terughoudend door de hoge kostprijs van een massage. Wist je dat je je ook heel eenvoudig thuis kunt (laten) masseren? En dit geldt niet enkel voor je gezicht. Met slechts enkele accessoires (massagetafel, knierol die je ook als nekrol kunt gebruiken en natuurlijk een massageolie) kan je al aan de slag. Overtuigd? Veel succes!

Reacties uitgeschakeld voor Waar een massage op z’n tijd allemaal goed voor kan zijn