Travel

Waar kan je nog skien in april? Wij zochten het voor je uit!

Als het gaat om wintersporten zijn vooral de weken tussen eind december en begin maart ontzettend populair. Maar wat nu als je in deze weken geen tijd had om vakantie op te nemen of het er door andere omstandigheden niet van kwam om de piste op te gaan? Of wat als je wel op skivakantie bent geweest, maar gewoon zin hebt om nog een keer te gaan? Geen punt, want ook goed skien in april is zeker nog mogelijk! Er is dus ook voor jou nog voldoende tijd om je snowboard of ski’s erbij te pakken en heerlijk van de sneeuw te genieten. Fijn om te weten natuurlijk, maar precies waar kan je nog skien in april? We hebben een aantal interessante bestemmingen voor je opgezocht.

Wat is de ideale bestemming voor skien in april?skien in april

Het spreekt voor zich dat hoe hoger het skigebied gelegen is, hoe beter het is. Idealiter ga je voor het skien in april naar een wintersportregio die boven de 3.000 meter ligt. Daarnaast werkt het ook in je voordeel als je naar een gebied met hellingen op het noorden gaat. In tegenstelling tot hellingen op het zuiden blijft de sneeuw op noorderhellingen langer en beter liggen. Ook de kwaliteit van de besneeuwde ondergrond is stukken beter, doordat het zonlicht er minder vat op heeft. Een skigebied dat gebruikgemaakt van sneeuwkanonnen is ook een echte aanrader. Zo ben je immers ook in april nog verzekerd van voldoende sneeuw.

Regio’s voor goed skien in april

Er zijn verschillende skiregio’s die ook in april nog volop in bedrijf zijn. In Frankrijk gaat het onder meer om de skigebieden: Alpe d’Huez, Chamonix Mont Blanc, Les Deux Alpes, Val d’Isère en Val Thorens. Ga je liever naar het Italiaanse gedeelte van de Alpen? Kies dan voor Breuil-Cervinia, Courmayeur of Solda in het skigebied Am Ortlet. Voor wie een echt hart heeft voor wintersporten in Oostenrijk zijn onder meer de bestemmingen Hintertux, Ischgl, Kaprun, Obergurgl en Sölden echte aanraders. Voor wie toch liever in Zwitserland geniet van een skivakantie in april zijn onder meer Engelberg, Saas Fee, Sankt Moritz en Zermatt Matterhorn ideale locaties.

Reacties uitgeschakeld voor Waar kan je nog skien in april? Wij zochten het voor je uit!