camping voor camper
Travel

Waar moet je op letten als je een camping uitzoekt voor je camper?

Heb je net een camper gekocht of er juist een gehuurd voor je kampeervakantie deze zomer? Dan kun je echt beginnen met het plannen van je vakantie! Als je een eigen camper hebt (of je die nu hebt gehuurd of gekocht), zijn er verschillende opties. Je kunt gebruik maken van eenvoudige camperplaatsen en in sommige landen kun je zelfs wild kamperen, zoals in Scandinavië. Maar vroeg of laat overnacht je toch ook op een camping. Hier lees je hoe je de beste campings in Europa vindt.

Waar wil je kamperen?

Elke kampeerbestemming heeft zijn voor- en nadelen. Als je in de zomer reist, kan het in het zuiden van Europa erg heet zijn en kan het op veel plaatsen druk zijn. In het laagseizoen bieden deze landen echter een aangenaam klimaat om te kamperen. Op weg naar het noorden, in Scandinavië of de Baltische staten, heb je misschien geen garantie op goed weer, maar heb je wel de mogelijkheid om wild te kamperen. Dit type vakantie wordt erg populair. 

Kamperen in Duitsland wordt ook steeds populairder. Je kunt er een roadtrip maken langs een bekende vakantieroute, de vakantie doorbrengen aan de Noordzee- of Oostzeekust of een camping in Beieren boeken voor een wandelvakantie. Waar je ook wil kamperen in Europa, er is een groot aanbod aan campings in Europese landen die je gemakkelijk online kunt boeken.

 Wanneer boek je de camping?

Kamperen is de laatste jaren steeds populairder geworden, vooral in en na de corona pandemie. Dit is vooral merkbaar in de bezettingsgraad van campings. Als je in het hoogseizoen of op feestdagen reist, is de kans groot dat sommige campings vroeg volgeboekt zijn. Daarom loont het de moeite om ruim van tevoren te reserveren. Als je toch een spontane road trip wil maken, moet je hiermee rekening houden bij het kiezen van de bestemming en toeristische gebieden vermijden.

 In het laagseizoen kun je vaak makkelijk een camping vinden met beschikbaarheid. Er zijn ook verschillende apps om onderweg campings en camperplekken te zoeken en spontaan een camping te reserveren. 

Wat heb je nodig op de camping?

Campings zijn er in alle soorten en maten. Liever op een kleine camping in de natuur, op een stadscamping of op een vakantiepark met alles erop en eraan? Je kunt zelf bepalen wat jij belangrijk vindt op een camping. Wil je kamperen aan zee of misschien wel aan een meer, in de bergen of aan een rivier?

Je moet niet alleen denken aan de locatie van de camping, maar ook aan de faciliteiten op de camping. Of je nu een zwembad op de camping wilt of speciale voorzieningen voor honden, er zijn altijd zaken om rekening mee te houden. Wil je een surfplank of een e-bike huren op de camping? Dan moet je daar rekening mee houden bij het zoeken. 

Wat heb je op de camping nodig voor je camper? 

Let niet alleen op de voorzieningen op de camping maar ook op de staanplaatsen. Check vooraf of je camper voldoet aan de toegestane afmetingen van de camping. Het kan ook nuttig zijn om beoordelingen te lezen om te zien of de camping voldoende manoeuvreerruimte heeft en of de staanplaats vlak is. Er zijn vaak speciale camperplaatsen die aan deze eis voldoen en campers van elk formaat voldoende ruimte bieden om te manoeuvreren!

Reacties uitgeschakeld voor Waar moet je op letten als je een camping uitzoekt voor je camper?