Living

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe tuintafel?

Een nieuwe tuintafel aanschaffen lijkt een simpele handeling, maar kan best lastig zijn. Zo moet je met veel zaken rekening houden. Denk aan de materiaalsoort, de kleur en het formaat. Maar ook is kiezen lastig omdat er tegenwoordig een enorm aanbod aan tuinmeubilair is.

Ga voor de beste kwaliteit

Wil je comfortabele tuinmeubelen kopen, wat goedkoop kan bij tuinmeubelen.nl, dan is een van de eerste aandachtspunten om op te letten, is natuurlijk de prijs-kwaliteitverhouding. Meestal geldt dat tuinmeubels die opvallend goedkoop zijn, snel defect raken. Vooral houten tuintafels van zachte houtsoorten lopen op een miskoop uit, omdat ze snel stuk kapot gaan. Daarom is het aan te raden om voor een sterke en duurzame tuintafel te kiezen. Je betaalt dan iets meer, maar duurkoop is uiteindelijk goedkoop, en goedkoop is duurkoop!

Bepaal de materiaalsoort: kunststof, aluminium of hout

Wil je een tuintafel die weinig onderhoud nodig heeft? Dan kun je het beste kiezen voor een tafel van aluminium of kunststof. Aluminium kan niet roesten, terwijl ook kunststof goed weersbestendig is. Houten tuintafels hebben daarentegen onderhoud nodig en zijn – tenzij ze goed gelakt of gebeitst zijn – minder duurzaam. Tegelijk oogt hout wel lekker natuurlijk en relaxed!

De beoogde plek voor de tuintafel is belangrijk

Een belangrijk punt van aandacht is om de plek waar de tuintafel komt te staan. Het is aan te raden om, als dat mogelijk is, voor een beschutte plek te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een overdekt terras of een plek in de tuin waar zonwering of een parasol uitgeklapt kan worden. Op deze manier bescherm je het tuinmeubilair niet alleen beter, maar ook is het op hete dagen lekkerder om in de schaduw te kunnen loungen en/of eten.

Houd de aanbiedingen in de gaten

Een logische tip, maar wel eentje om te noemen: houd aanbiedingen van tuintafels in de gaten. Dit kun je online doen door aanbieders te volgen. Een ideaal moment om een tuintafel te kopen is vlak na het hoofdseizoen, als de bestaande voorraad in de uitverkoop gaat. Op het juiste moment een tuintafel kopen kan tientallen tot wel honderden euro’s besparen op het aankoopbedrag.

Kies voor een geschikte kleur

De kleur van een tuintafel doet ook wat. Zwart oogt een stuk somberder dan wit en wordt in de zomer ook heter. Tegelijk staat een zwarte tafel wel strak en modern. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een vrolijker kleur, zoals een groene, blauwe of gele tafel. Met tuintafels zijn er genoeg mogelijkheden.

Reacties uitgeschakeld voor Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe tuintafel?