Fashion,  Tips

Waar moet je op letten bij het kopen van heren ondergoed?

Heren ondergoed is één van de meest basic soorten kleding die er bestaat. Toch trekt elke man (nou ja, bijna elke man) iedere ochtend een schone boxershort of heupslip aan. Genoeg reden om even stil te staan bij de keuzes die je op dit gebied hebt. Welk model past bij welke man? En wat is het voordeel van de verschillende soorten textiel waarvan ondergoed gemaakt wordt? Een kleine keuzegids voor undies, zodat je de beste nieuwe ondergoed voor jezelf (of voor vriendlief) op de kop kunt tikken!

Koop de juiste maat

Natuurlijk moeten slips en boxershorts goed passen. Kom er dus achter wat de juiste maat is door de labeltjes van het ondergoed in de kast te checken. Een te grote onderbroek houdt de familiejuwelen niet comfortabel op hun plek en kan ook gaan afzakken tijdens een actieve dag. En een te kleine boxershort of slip knelt de boel af en kan tussen de billen gaan kruipen. Bovendien slijt een onderbroek met een maatje te weinig sneller door de extra wrijving met het lichaam en met naden van de bovenkleding.

Bepaal je favo model

Er zijn eigenlijk maar twee belangrijke soorten heren ondergoed, en de keuze daartussen is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Heupslips houden het onderlichaam koel en geven maximale ondersteuning aan de genitaliën. Een aantal vrouwen vindt deze slips bovendien sexy, omdat ze ‘the goods’ lekker duidelijk laten uitkomen. Wel kunnen de banden van een heupslip hinderlijk in de liezen drukken. Een boxershort laat het kruis en de benen vrijer en zijn daardoor geschikt voor actieve heren. Ze hebben ook een stoere en casual look, wat veel mannen én vrouwen goed bevalt. Boxershorts heren zijn er met korte of lange broekspijpen. De laatste kunnen extra comfortabel aanvoelen, maar zijn vaak te warm om in hartje zomer te dragen.

Vind het beste materiaal

Heren ondergoed wordt van verschillende textielsoorten (en blends daarvan) gemaakt. Natuurvezels als katoen, bamboe en lyocell ademen goed en voelen comfortabel aan, maar hebben wel de neiging om vocht vast te houden. Kunststoffen als polyester voeren vocht dan juist weer goed af en zijn daardoor een aanrader voor de sportende man. Let ook op de toevoeging van elastische vezels zoals elastaan, die de stof van de onderbroek een flink stuk rekbaarder maken.

Vind een leuk kleurtje of design

Ook heren ondergoed mag tegenwoordig gezien worden, en er komen steeds meer pakkende kleuren en designs op de markt. Vind je grijze onderbroeken saai? Zoek dan een mooie slip of short in een aantrekkelijke tint. De meeste onderbroeken hebben uitgesproken mannenkleuren, zoals felwit, diepzwart, alarmrood of legergroen – maar ook zachtere kleuren zien we steeds vaker. En verder kan je kiezen voor ondergoed met decoratieve designs, van bikervlammen tot tropische palmbomen. Shop online even rond, en je komt erachter dat ook herenondergoed een modeartikel is!

Reacties uitgeschakeld voor Waar moet je op letten bij het kopen van heren ondergoed?