Travel

Waarom een Fins Lapland vakantie op je bucketlist 2020 moet staan!

Op onze blog hebben we je al heel wat mooie bestemmingen voorgeschoteld. Vandaag kijken we naar een wel heel bijzondere ervaring: een Fins Lapland vakantie! Het pareltje in het Noorden van Europa heeft heel wat moois te bieden. Van prachtige natuur tot een heerlijk skiseizoen en tal van activiteiten die je niet zomaar elders in Europa kunt beleven. Wat dacht je van en husky- of rendiersafari? Of ga de wildernis in met de sneeuwscooter. Wij vertellen je over een topvakantie in Fins Lapland.

Wintersport en Noorderlicht

In het Noorden van Finland beleef je maar liefst 200 dagen skiseizoen. Bovendien zijn sommige pistes ’s avonds verlicht. Bijvoorbeeld in de plaats Ruka. Daar zijn bovendien tal van nieuwe skiliften aangelegd en je vindt er de beste skischool van Finland.

Het lange wintersportseizoen is niet het enige dat Fins Lapland zo fijn en bijzonder maakt. Ga op zoek naar het Noorderlicht! Dit unieke schouwspel van diverse kleuren licht is iets dat je gezien moet hebben als je er bent. Het is niet altijd te zien, maar via internet kun je checken of en waar het er is. Daarnaast zijn er ook excursies om ernaar op zoek te gaan, want soms is het een stukje verderop wel te zien.

De leukste activiteiten in Fins Lapland

Naast skiën en snowboarden is er in Fins Lapland nog veel meer te beleven. Wat dacht je van de volgende toppers:

–        Toffe sneeuwscooter tocht

–        Stoer ijsklimmen

–        De tijd vliegt als je gaat ijsvissen

–        Bezoekje aan een husky- of rendierboerderij

–        Of zelfs een husky- of rendiersafari!

Overnachten in een authentiek Fins huisje

Als je dan toch naar Finland gaat, is het extra leuk als je overnacht in een authentiek Fins huisje. De naam daarvoor is een Mökki. Het zijn houten huisjes die vaak worden verhuurd door Finse eigenaren en die voorzien zijn van open haard en (meestal) een sauna. Dat is heerlijk thuiskomen!

Boeken naar Fins Lapland

Een Fins Lapland vakantie boeken is leuk om te doen, maar kan soms ook lastig zijn. Er is minder keuze dan wanneer je bijvoorbeeld naar Spanje gaat. Daarom is het aan te raden om te kijken bij een Lapland specialist die zowel de vliegreis, Mökki en activiteiten in één aanbiedt. Een voorbeeld daarvan is Mökki Travel, waar je zelf beslist welke activiteiten jij wilt bijboeken voor jou reis. Neem eens een kijkje en ga voor een bijzondere reis die je nooit zult vergeten.

Reacties uitgeschakeld voor Waarom een Fins Lapland vakantie op je bucketlist 2020 moet staan!