Living

Waarom een gietvloer in je keuken?

Ben jij opzoek naar een nieuwe vloer in je keuken? Dan is een gietvloer misschien wel de beste keuze voor jou. De keuken is uiteraard een belangrijk plek in je huis, die juist daarom een goede vloer verdient. Een gietvloer in de keuken versterkt de sfeer in de keuken, ook heeft deze vloer verschillende voordelen, wat juist de combinatie keuken en gietvloer zo goed mogelijk maakt. Lees deze voordelen in dit artikel, en ontdek waarom een gietvloer in de keuken zo’n ideale optie is.

Wat is een gietvloer?

De gietvloer is een nieuwe trend in woningen en appartementen. In fabrieken en andere industriële gebouwen wordt het al wel langer toegepast. Een gietvloer is een gladde afwerkvloer zonder naden, die in een keer gegoten worden bovenop een dragende vloer. De trend zie je al steeds vaker in woonkamers, maar zie je nu ook terugkomen in de keuken.

Voordelen van een gietvloer in de keuken

Ten eerste is een gietvloer zeer onderhoudsvriendelijk en juist daarom zo geschikt voor in de keuken. Gietvloeren worden over het algemeen vaak afgewerkt met een topcoat, waardoor de vloer vloeistofdicht is. Ook laat het geen permanente vlekken achter op de vloer. Juist in de keuken is dit een belangrijk voordeel, omdat de keuken waarschijnlijk de plek in huis is waar je het meest knoeit. Het tweede voordeel is dat de vloeren naadloos zijn. Hierdoor kan voedsel zich niet nestelen tussen de naden van de vloer, waardoor de vloer dus makkelijker schoon te maken is. Ten derde kun jij de vloer helemaal naar jouw keuze en smaak laten maken. Een naadloos geheel, vol van kleur. Fel of helder of juist zacht en rustig? Ook kun je kiezen voor één kleur, of een mengsel laten maken van verschillende kleuren. Hierdoor maak jij de perfecte vloer voor jouw keuken. Tot slot is de vloer brandwerend. Dit betekent dat er op de vloer geen brand kan ontstaan. Wel zo handig in de keuken, omdat de kans aanwezig is dat de vloer in aanmerking komt met vuur tijdens het koken.

Conclusie

De gietvloer is stijlvol, onderhoudsvriendelijk en veilig. Ideaal dus voor je keuken. Wie wil er nou niet zo’n vloer in een van de belangrijkste plekken in het huis?

Reacties uitgeschakeld voor Waarom een gietvloer in je keuken?