Interior

Waarom industriële nachtkastjes nog altijd zo geliefd zijn

In een industriële wooninrichting is het maar logisch dat je ook je nachtkastjes in de industriële stijl kiest. Maar deze bijzondere nachtkastjes zijn ook geliefd in andere interieurstijlen. Hoe komt dit toch? Wat is het geheim achter deze unieke stijl en waar kun jij industriële nachtkastjes allemaal inzetten? Hier lees je er alles over.

Industriele nachtkasjes, gewoon leuk en stijlvol

Wij gingen voor jou op zoek naar nachtkastjes met een industrieel karakter en kwamen uit bij Cavetown.nl. Deze leuke webwinkel biedt nachtkastjes aan met een stoere uitstraling, die toch ook wel passen in andere stijlen. De materialen waaruit de nachtkastjes zijn gemaakt, zijn metaal en hout. Het hout wordt in de meeste gevallen in zijn naturel vorm gelaten. Bij Cavetown vind je verschillende houtsoorten, de ene al wat ruwer dan de andere. Denk bijvoorbeeld aan teakhout. Als je deze houtsoort niet behandelt, gaat het na een tijdje van roodgoud in stoer grijs veranderen. Mangohout vertoont unieke structuren en de tinten gaan van bruinroze tot warm bruin. Acaciahout heeft een zeer uitgesproken houtstructuur. De kleuren variëren sterk en vaak komt er een soort van vlammenstructuur in het hout voor.
Het andere materiaal waaruit de nachtkastjes zijn gemaakt, namelijk metaal, is makkelijk te bewerken. Daardoor kunnen ontwerpers en producenten hun creativiteit volledig uitleven. Je vindt bij Cavetown dan ook nachtkastjes met een zwaar metalen onderstel, maar evengoed vind je nachtkastjes met fijne smalle draadvormige poten.

Kies je eigen stijl

Juist door deze variatie binnen de industriële stijl, kun je zelf bepalen hoe stoer je wil gaan in je interieur. Als je je interieur inricht, ga dan zeker eens kijken naar de andere meubels en accessoires op de website. Vaak vind je bij het merk van je nachtkasje ook andere meubels zoals dressoirkasten, buffetkasten, ladekasten… die bij je nachtkastjes aansluiten. Zo kun je heel makkelijk een set samenstellen van meubels die allemaal in dezelfde stijl zijn ontworpen. Je creëert hiermee een stijlvol geheel volgens je eigen wensen.

Je nachtkastjes in je interieur

Nachtkastjes hoeven niet altijd de klassieke nachttafeltjes te zijn die bestaan uit een lade en een open vak. Hangende nachtkastje of kastjes die lijken alsof ze tegen de muur aanleunen, zijn ook een van de vele mogelijkheden. En waarom zou je er bijvoorbeeld niet voor kiezen om ook in je woonkamer, hal of kinderkamer enkele van dezelfde nachtkastjes te plaatsen? Je gebruikt ze als bijzettafeltje of als tafeltje voor een mooie plant of een kunstwerk. Met nachtkastjes kun je alle kanten uit. Je verandert in een mum van tijd je interieur, enkel door je nachtkastjes regelmatig te verplaatsen.

Industriële nachtkastjes, ook in andere stijlen

Een zeer stoer nachtkastje kan bijvoorbeeld in een strak minimalistisch interieur een heel mooi contrast vormen. Het nachtkastje komt dubbel zo goed tot zijn recht. Of wil je bijvoorbeeld een retro slaapkamer wat meer karakter geven? Dan kies je voor industriële nachtkastjes met ronde vormen. Zij hebben een vintage look, maar zijn toch stoer genoeg om aan je vintage slaapkamer een stoere touch te geven. Het grote voordeel van industriële meubels is dat de materialen overal passen. Hout past zowel bij baksteen, cement en beton als bij glas, keramische vloeren en gekleurd behang bijvoorbeeld. Metaal is een tijdloos metaal en past eveneens in veel interieurs. Denk maar aan een woning met metalen raamkozijnen, stoelen en tafels met een metalen onderstel of metalen boekenrekken. Je industriële nachtkastjes voelen zich gewoon overal thuis!

Industriële nachtkastjes, sterk en duurzaam

Hout en metaal zijn de meest duurzame materialen die er zijn. Dit betekent dat je voor heel lang je nachtkastjes in huis zult hebben. Heb je nu een modern interieur en schakel je later over naar een klassieke, nog later naar een industriële en nog later naar een landelijke woonstijl? Wedden dat je je nachtkastjes gewoon houdt en je ze telkens weer een plekje geeft?

Reacties uitgeschakeld voor Waarom industriële nachtkastjes nog altijd zo geliefd zijn