intermittent fasting
Health,  Hip and happening

Waarom is intermittent fasting ineens zo populair?

Intermittent fasting is een relatief nieuwe manier van afvallen die de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Als men het intermittent fasting dieet volgt, dan valt men af doordat er specifieke periodes op een dag gevast wordt. In deze periodes van vasten wordt er dus niet gegeten en zal de vetverbranding op gang komen. Het lichaam heeft namelijk voeding nodig om te functioneren. Doordat er in die periode dusdanig lang gevast wordt dat er geen voeding meer in het lichaam aanwezig is wordt er relatief veel vet worden afgebroken. Dit zal gebeuren omdat het lichaam hier dan de voedingsstoffen uit kan halen.

Hoe werkt intermittent fasting?

Intermittent fasting berust op het principe van vasten. Je dient de dag in twee delen te verdelen. Een deel waarin je mag eten en een deel waarin je niet mag eten. Hoe je de dag verdeeld mag je overigens zelf weten. Het meest gevolgde intermittent fasting plan volgt het 8:16 principe. In dit principe mag je 8 uur per dag wél eten en 16 uur per dag niet. Als dit je overigens te licht of te zwaar is kun je zelf een andere tijdspanne bepalen. Zo volgen sommige mensen een intermittent fasting plan volgens het 10:14 principe en anderen weer volgens het 2:22 principe. Het is maar net wat je zelf het beste vindt werken! Over het algemeen is de stelregel wel dat men pas écht over intermittent fasting spreekt wanneer het om een principe van minimaal 8:16 gaat.

Voeding

Het aantrekkelijke van het intermittent fasting plan is dat het geen betrekking heeft op de voeding. Over het algemeen word je behoorlijk vrij gelaten in je voeding binnen dit principe. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je op de momenten dat je wel mag eten je ineens heel ongezond gaat eten. Het is daarom aan te raden om het intermittent fasting te combineren met een ander dieet. Voor suggesties rondom dit dieet kunnen we je aanraden de website van humannature te bezoeken. Hier kun je tal van voedingstips vinden die jou kunnen helpen om alles uit jouw intermittent fasting proces te halen!

Reacties uitgeschakeld voor Waarom is intermittent fasting ineens zo populair?