recyclebare plastic glazen
Food

Waarom je moet kiezen voor recyclebare plastic glazen!

Wanneer je voor een gelegenheid veel glazen nodig hebt, wordt al snel gekozen voor plastic glazen. Tegenwoordig zie je ook steeds meer recyclebare glazen gebruikt worden. Maar wat zijn de voordelen van recyclebare plastic glazen in tegenstelling tot normale glazen? Wij vertellen je waarom je moet kiezen voor recyclebare plastic glazen.

Duurzaam

Plastic glazen hebben als voordeel dat ze lang mee gaan en dus erg duurzaam zijn. Er wordt vaak gedacht dat dit niet zo is omdat plastic makkelijk breekt, maar in tegendeel: wanneer je een plastic glas laat vallen zal hij bijvoorbeeld veel minder snel kapotgaan dan een beker van glas! Daarnaast is het veel minder erg als er dan een plastic bekertje kapotgaat, want deze kosten minder om te 

Recyclebaar

Tegenwoordig worden steeds meer plastic bekers van materiaal gemaakt dat makkelijk te recyclen is. Je kan ze gewoon weggooien na gebruik en je hoeft je geen zorgen te maken over de rommel of het schoonmaken. Het is dus niet alleen praktisch, maar ook goed voor het milieu! Vergeet dan niet om je bekertje in de juiste afvalbak te gooien.

Gelegenheden

Met recyclebare plastic glazen kan je alle kanten op. Dit komt omdat er zo veel verschillende soorten plastic bekertjes zijn, dat er voor elke gelegenheid wel eentje te vinden is die erbij past. Denk bijvoorbeeld aan plastic champagneglazen voor een bruiloft, panterprint glazen voor een jungle themafeest of regenboog bekers voor de gayparade. Wanneer je frisdrank gaat drinken zijn lage plastic glazen handig, terwijl je kan kiezen voor hoge plastic glazen voor champagne of wijn. Hierin heb je ook een verschil in zacht en wat harder plastic, dat iets minder snel breekt. Er zijn dus veel meer opties dan met echte glazen, het is veel goedkoper en aan het eind van het evenement gooi je ze gewoon weer weg!

Online en fysiek te koop

Plastic glazen zijn tegenwoordig overal te koop. Je kan ze makkelijk in een fysieke winkel kopen, maar je kan ze ook bestellen. Via een webshop is er namelijk veel meer keus. Er zijn plastic glazen in allerlei kleuren en vormen beschikbaar!

Reacties uitgeschakeld voor Waarom je moet kiezen voor recyclebare plastic glazen!