parfum
Hip and happening

Waarom ruikt parfum bij iedereen anders?

Heeft je beste vriendin een heerlijke parfum op? Dan hoeft het niet zo te zijn dat deze parfum ook zo lekker ruikt bij jou. Parfum ruikt bij iedereen anders, maar waarom? Wij leggen je er alles over uit in dit nieuwe blog, dus lees gauw verder.

De invloed van je lichaam

Er zijn diverse factoren die invloed hebben op de geur van het parfum op je huid. Zo hebben onder meer de pH-waarde van jouw huid, de zuurgraad van huidvetten en jouw hormoonhuishouding invloed op hoe je de parfum uiteindelijk ruikt. Ook heeft de huidsoort invloed op de geur van de parfum. Zo ruikt een bepaalde parfum anders op een vette huid dan op een droge huid. Tot slot hebben ook verzorgingsmiddelen die je gebruikt veel invloed op hoe de geur tot zijn recht komt op jouw huid. 

Welke parfum past bij mijn huid?

Hoewel we niet meteen kunnen zeggen welke parfum nou goed bij je past, kunnen we wel een aantal richtlijnen geven waar je rekening mee kan houden. Heb je bijvoorbeeld een vette huid? Kies dan voor een fruitig luchtje. Parfums met citrustinten blijven erg goed zitten op een vette huid, denk bijvoorbeeld aan Daisy Dream van Marc Jacobs. Heb je een droge huid? Kies dan voor een sterk luchtje met bijvoorbeeld bloemige tinten. Een mooi voorbeeld hiervan is een Ariana Grande parfum, zoals de Ariana Grande Sweet Like Candy. De parfums van de zangeres zijn zoet en zijn voorzien van bloemige tinten. Waar je ook voor kiest: wij raden je aan om altijd even de geur te testen op je huid en deze te laten inwerken. Bepaal het liefst aan het eind van de dag of je de geur nog steeds zo lekker vindt ruiken. Gedurende de dag verandert je lichaamswarmte wat ook weer invloed heeft op de geur.

De ideale parfum voor jou?

Om een goed beeld te krijgen welke parfum goed bij je past, raden we je aan om eens een bezoekje te brengen aan een drogisterij. Hier kan je diverse geuren ruiken en proberen. Ook kan een specialist je voorzien van advies op maat, zodat je uiteindelijk een geur vindt die helemaal past bij jouw huid. Wat ook goede tip is dat is dat je een aantal testers vraagt bij een drogist. Zo kan je meerdere geuren thuis dragen en kan je uiteindelijk bepalen welke geur je het lekkerste vindt ruiken bij je huid. Hoe handig is dat?! Zo vind je uiteindelijk een geur die superlekker ruikt bij jouw huid. 

Reacties uitgeschakeld voor Waarom ruikt parfum bij iedereen anders?