vloerverwarming
Living

Waarom vloerverwarming zuiniger is!

Er zijn verschillende manieren om je huis te verwarmen. In het verleden koos men vaak voor de standaard radiatoren die aan de muur geplaatst werden. Dit soort verwarmingssystemen is echter niet bepaald een lust voor het oog. In veel gevallen worden de radiatoren dan ook voorzien van een sierlijke ombouw, maar dit brengt weer het nadeel met zich mee dat een deel van de warmte zich niet door de ruimte kan verspreiden. Het is daarom om meerdere redenen veel slimmer om te kiezen voor vloerverwarming in je huis! Niet langer heb je dan te maken met ontsierende elementen en ook is dit type verwarming een stuk zuiniger!

Vloerverwarming is een heel stuk efficiënter

In vergelijking met de traditionele radiatorverwarming is vloerverwarming een behoorlijk stuk efficiënter. Dit heeft onder meer te maken met de warmte zoals die wordt aangeleverd aan het verwarmingssysteem. Bij vloerverwarming wordt de temperatuur geleidelijk aan opgevoerd, totdat het uiteindelijk de gewenste temperatuur bereikt. Vloerverwarming wordt op deze manier maximaal 35 graden. Bij radiatoren worden aanvoertemperaturen tot maar liefst 80 graden bereikt. Het spreekt voor zich dat een heel groot deel van deze hitte simpelweg verloren gaat, zodat je eigenlijk onnodig veel stookkosten betaalt. Bovendien moet een radiator telkens weer opnieuw van warmte voorzien worden, terwijl bij vloerverwarming de temperatuur goed behouden en gereguleerd blijft. Je verwarmingsketel hoeft dan ook veel minder energie te verbruiken, wanneer je kiest voor vloerverwarming. Een ander pluspunt van vloerverwarming is dat het de ruimtes in huis gelijkmatig verwarmt. Dit is geheel in tegenstelling met radiatoren, die vooral veel warmte afgeven in de eerste meter(s) rond het apparaat.

Zelf de keuze maken voor vloerverwarming

noppenplaat voor vloerverwarming

Wil je zelf ook profiteren van lagere energiekosten en een hoger rendement bij het verwarmen van je woning? Kies dan voor het plaatsen van vloerverwarming. Er zijn tal van gespecialiseerde bedrijven die je de gehele klus uit handen kunnen nemen. Als je een beetje handig bent, kun je het natuurlijk ook gewoon zelf doen. Voor de basis kun je het beste een geïsoleerde noppenplaat voor vloerverwarming aanbrengen. Vervolgens laten de vloerverwarmingsbuizen zich hierop heel eenvoudig vastzetten. Hierdoor ontstaat een zeer solide basis voor jouw vloer met vloerverwarming!

Reacties uitgeschakeld voor Waarom vloerverwarming zuiniger is!