kindertekeningen in huis
Interior,  Tips

Wat doen met kindertekeningen in huis?

Al die kindertekeningen zijn superleuk, maar wat doe je ermee? Je kunt ze natuurlijk in een map stoppen en bijhouden voor later. Maar het is nog veel leuker om van de mooiste tekeningen van je kinderen iets leuks te maken of ze op een bijzondere manier op te hangen. Met washitape, klemborden en lijsten kan je kindertekeningen op een originele manier verwerken in je interieur en worden het echte blikvangers!

1. Kindertekeningen met washi tape op de muur

Een eerste idee is om de kindertekeningen op een witte muur te hangen, met voldoende witruimte ertussen. Als je de randen met washitape op de muur plakt, lijken het net echte fotolijstjes. Hou je van een speels effect? Gebruik dan verschillende soorten washitape, dat valt lekker op!

2. Houten klemborden

Je kunt ook verschillende houten klemborden aan de muur vastmaken. Kies vervolgens de leukste of mooiste tekeningen uit en hang ze aan de klemborden. Het is misschien een kleine verandering in je interieur, maar je fleurt er meteen je woonkamer, keuken of slaapkamer mee op.

3. Kleurrijke lijsten

Dit is een leuk idee voor de kinderkamer: ga op zoek naar een paar kleurrijke lijsten. Deze mogen gerust een andere vorm hebben. Stop de tekeningen in de lijsten en hang ze aan de muur met haakjes. Ben je creatief aangelegd? Koop dan allemaal dezelfde lijsten en verf of spuit ze in een leuk kleurtje. Dit is ook een leuke activiteit om samen met je kind te doen!

4. Wall of Fame met wasknijpers

Wat te doen met kindertekeningen in huis? Je kunt de tekeningen op een koord hangen met wasknijpers in vrolijke kleurtjes. Zo krijgt je kind zijn eigen Wall of Fame waar hij of zij (en jij natuurlijk ook) trots naar kunt kijken.

5. De muur aan je trap

Zoek je een oplossing voor die saaie, witte muur aan je trap? Hang kindertekeningen op! Aan je trap kies je het beste voor mooie witte lijsten, als je er liever geen circus van wilt maken. De trap oplopen zal nu een stuk aangenamer zijn en van die saaie muur is niets meer te zien!

6. Kindertekeningen als placemats

Een originele manier om kindertekeningen in huis te verwerken? Maak er placemats van! Laat de tekeningen plastificeren bij een kopieerwinkel en gebruik ze als placemat. Je kunt ook zelf placemats van kindertekeningen maken door een plastic vel van hetzelfde formaat op de tekening te leggen en de randen af te plakken met gekleurde tape. 

7. Een grote verzameling

Tenslotte kan je ook één grote lijst voorzien waarin je alle tekeningen ophangt. Op die manier wordt het niet te druk en heb je toch iets leuks om naar te kijken op de muur. Heb je ontzettend veel tekeningen om uit te kiezen? Betrek je kind er dan bij en laat hem of haar kiezen welke tekeningen eventueel weg mogen. Het is in ieder geval leuk om een selectie te maken uit de verschillende levensfases van je kind. Dat is later leuk om op terug te blikken. Nostalgie ten top!

Reacties uitgeschakeld voor Wat doen met kindertekeningen in huis?