eigen kapsalon beginnen
Tips

Wat heb je allemaal nodig voor jouw eigen kapsalon aan huis?

Het starten van een kapsalon vanuit het comfort van je eigen huis kan een winstgevende onderneming zijn. Als je van plan bent om er een te starten, zul je aan veel zaken moeten denken zoals styling, boekhouding, marketing, en een regelmatig bezoek aan een kappersgroothandel. In tegenstelling tot reguliere kapsalons moet je alles zelf regelen en je eigen baas zijn!

Als je hebt besloten dat het starten van een thuissalon is wat je wilt doen, moet je aan de volgende zaken denken:

– Welke stappen zijn nodig?

– Wat moet je vragen voor jouw diensten?

– Hoe zorg je voor een constante stroom klanten?

Twijfel je hoe je moet beginnen? Maak je geen zorgen, we helpen je!

Kies een niche

Er zijn veel verschillende soorten thuis salons op basis van de diensten die ze aanbieden. Aangezien je net begint, is het belangrijk om te weten welke service je gaat aanbieden en op welk publiek je je richt. Door een niche te kiezen, kun je dieper in de markt doordringen en je concurrentie verminderen. Het geeft je een duidelijk idee en visie van het soort doelgroep dat je wilt bedienen en helpt je om je inspanningen te kanaliseren.

Hier is een voorbeeld van een niche voor een salon aan huis: een kapsalon aan huis voor vrouwen, die diensten levert zoals knippen, föhnen, haarkleuren en andere haarbehandelingen, waar een gemiddeld kapsel ongeveer 20 euro kost.

Probeer de volgende vragen te beantwoorden om jouw niche te bepalen:

– Welke diensten ga je aanbieden?

– Wie is je doelgroep? Ga je je richten op kinderen, mannen, vrouwen of allemaal?

– Wat is jouw prijspunt?

– Is er in jouw gemeente voldoende vraag naar de diensten die je aanbiedt?

– Welke diensten bieden jouw concurrenten aan?

– Kijk goed naar je concurrenten. Maak kennis met de diensten die ze aanbieden, hun prijzen en analyseer wat je beter kunt doen en hoe. Het zijn tenslotte onze concurrenten die ons pushen om de beste versie van onszelf te zijn, toch?

Als je net begint, is het verstandig om het simpel te houden. Uiteindelijk, naarmate je de basis uitbreidt, kun je meer diensten gaan aanbieden om een ​​groter publiek aan te spreken. Het is waarschijnlijk dat het aanbieden van meerdere diensten je een voorsprong geeft op de concurrenten. 

Ontwerp je salonruimte

Om een ​​loyale klantenkring op te bouwen en jouw kapsalon aan huis bekend te maken, moet je je richten op het verrassen van jouw klanten met een mooi interieur. Om dit te bereiken, kun je niet zomaar een stoel in het midden van je huis naar voren trekken en het daarmee doen. Je moet enige moeite doen om de salonruimte te creëren, omdat jouw klanten zich hierdoor op hun gemak voelen en vertrouwen hebben in je diensten.

Heb je een extra kamer die niemand gebruikt, of misschien een logeerkamer? Gebruik die en creëer je droomsalon thuis! Het beste van salons aan huis is dat je een plek kunt ontwerpen en deze op elke gewenste manier kunt inrichten om je bedrijf te ontwikkelen. Dit zal je ook helpen georganiseerd te blijven, omdat al je apparatuur zich in een eenpersoonskamer zou bevinden en je je geen zorgen hoeft te maken over het maken van rommel in andere delen van je huis.

Beoordeel de ruimte die je hebt aangewezen voor je thuissalon en probeer een paar vragen te beantwoorden:

-Is er voldoende ruimte om comfortabel rond te lopen?

-Passen alle meubels en apparatuur in de kamer zonder deze te vol te maken?

-Heeft u een wastafel en een aangebouwde wasruimte voor jouw klanten?

-Is er parkeerplaats beschikbaar voor de klanten?

Overweeg om een ​​nat station in de kamer te installeren om jouw klanten extra comfort te bieden bij het knippen en kleuren van hun haar. Op deze manier hoef je jouw persoonlijke wasruimte niet te gebruiken voor wassen en haarkleuren.

Reacties uitgeschakeld voor Wat heb je allemaal nodig voor jouw eigen kapsalon aan huis?