quarantaine
Tips

Wat ideeën om samen met je kinderen de corona tijd door te komen

Eigenlijk willen we allemaal dat het leven weer wordt zoals dat was voor de Corona uitbraak. En natuurlijk willen we dat onze kinderen deze tijd helemaal goed doorkomen. Het op elkaars lip zitten kan soms irritaties met zich meebrengen, dus dan is het extra belangrijk om samen dingen te ondernemen waarbij de gedachten worden verzet en we op een fijne manier met elkaar omgaan. Hier wat ideeën om samen met je kinderen te doen.

Kleurplaten, puzzels en raadsels

Herinner je je die dikke ‘vakantieboeken’ nog die onze ouders vroeger kochten als we 2 dagen in de auto moesten zitten naar Zuid-Frankrijk? Deze stonden vol met strips, kleurplaten en raadsels die we vanaf de achterbank oplosten. Tegenwoordig kun je dit soort werkjes in overvloed vinden op het internet. Als je hier een leuke afwisseling in maakt, en misschien wat vergelijkbare opdrachten voor jezelf zoekt, kun je samen hier zo een middag mee vullen. Als je de opdrachten gaat uitprinten, zorg dan wel voor een volle HP cartridge in je HP printer.

Maak fantasie wezens

Verstandig is het om nu al te beginnen met het hamsteren van wc-rollen, keukenrollen en allerlei andere materialen waar je fantasiewezens van kunt maken. Online kun je hier veel voorbeelden van vinden en het is het perfecte knutselen waar veel creativiteit in gestopt kan worden. Sommige kinderen zullen hun favoriete dier namaken, terwijl anderen met fantasiebeesten komen. Laat je kind eerst lekker knutselen en een dier, wezen of wat dan ook in elkaar zetten. Daarna kun je deze creatie samen gaan beschilderen.

Bedenk en bouw samen een parcours

Bedenk samen met je kinderen een parcours die dwars door de huiskamer of tuin gaat… of allebei! Je kunt de vrije hand geven om met alle objecten voorhanden een route te maken, denk hierbij aan stoelen, tafels, planken, matjes en obstakels. Kinderen vinden het vaak leuk om in dat parcours opdrachten te moeten doen. Geef hen de leidende rol in het bedenken hiervan en je zult zien dat ze met ideeën komen waar je nooit eerder aan had gedacht. Voor de jongere kinderen kan je er ook een thema aan geven zoals brandweer, politie of unicorns. Wil je echt lekker uitpakken? Google dan even op bijvoorbeeld brandweerdiploma en de kinderen zullen apetrots zijn op het behalen daarvan.

Zet een speurtocht uit

Elk kind houdt van een speurtocht en waarom zouden die altijd maar in het bos moeten zijn? Je kunt namelijk op verschillende manieren een leuke speurtocht uitzetten in je huis. Je kunt de route aangeven met pijlen, ballonnen of stukjes lint. Hang op verschillende plekken opdrachten op, waarbij de uitkomst bijvoorbeeld tot een letter leidt. De kinderen moeten dan de hele route lopen om tot een woord te komen. Ook hier kun je ze na afloop een diploma geven, iets wat het enthousiasme voor de volgende speurtocht alleen maar kan aanwakkeren.

Bouw een tent in je woonkamer

Je kunt heel makkelijk een tent bouwen in d woonkamer met spullen die voorhanden zijn zoals dekens, stoelen en tafels. Leg een berg kussens in de tent voor het knusse gevoel en je zult zien dat kinderen hier uren in kunnen zitten. Met een beetje geluk nodigen ze je zelfs uit op de koffie! Op deze manier creëer je ook een plek waar je kind zich in kan terugtrekken als het even teveel wordt… voor jou, of voor je kind.

Reacties uitgeschakeld voor Wat ideeën om samen met je kinderen de corona tijd door te komen