wat zijn de voordelen van baobab olie
Health

Wat is Baobab olie en wat zijn de voordelen van baobab olie?

Wat is baobab olie?

Baobab olie komt van de Baobab of apenbroodboom. Er bestaan 8 soorten Baobab Bomen waarvan 6 in Madagaskar, 1 in Afrika en 1 soort in Australië.

Wat is baobab olie en hoe wordt deze geproduceerd?

De baobab olie wordt gewonnen uit de zaden van de Baobab boom. Deze zaden worden schoongemaakt en gemalen onder een temperatuur van 35°C. Deze temperatuur mag niet hoger liggen omdat het anders de werkzame stoffen kan teniet doen. Door het malen komt er een olie vrij die dan gebotteld wordt en verkocht.

Wat zijn de voordelen van Baobab olie?

De voordelen van baobab olie zijn uiteenlopend.

Wat zijn de voordelen van baobab olie voor de huid:

Door de concentratie aan vetzuren (omega 3 -6 -9) helpt het enorm je huid te voeden. Vooral een droge huid heeft hier baat bij. Na gebruik van deze olie zal de huid weer soepel en minder droog aanvoelen. Het bevordert de elasticiteit van de huid door het ouder worden.De olie verzorgt en geeft voldoende hydratatie aan de huid onmiddellijk en moedigt de groei van de cellen aan.

De voordelen van baobab olie zijn o.a. de olie helpt tegen ontstekingen en werkt kalmerend bij:

– Eczeem

– Acne

– Psoriasis

– Puistjes

– Enz.

Toepassing van de baobab olie:

Een paar druppels in masseren op de droge huid en je huid voelt zacht en soepel aan. Je hebt niet veel van de olie nodig om het gewenste resultaat te bekomen.

De voordelen van baobab olie voor het haar:

Deze olie helpt de beschadiging van het haar tegen te gaan door het haar weer gezond te maken.

Toepassing op het haar:

Gebruik enkele druppels olie en masseer je haar hiermee in. Je laat je haar even rusten met de olie er in, nadien goed uitspoelen. Het effect is ook dadelijk zichtbaar. Je haar glanst en ziet er gezonder uit. 

Reacties uitgeschakeld voor Wat is Baobab olie en wat zijn de voordelen van baobab olie?