wat zijn de beste airtracks
Tips

Wat is een airtrack en wat zijn de beste airtracks van dit moment?

Een airtracks is een van de laatste trends  op het gebied van jumpen en freerunnen. Het is een opblaasbare mat die daarnaast ook gebruikt kan worden voor acrogym en tricking. Niet alleen kinderen die na een trampoline op zoek zijn naar iets nieuws komen bij een airtrack uit, maar ook volwassenen. Zij combineren het bijvoorbeeld met een vechtsport, fitness of turnen. Ben jij benieuwd geworden? Lees dan snel verder, want hieronder vind je alles over airtracks en de beste airtracks van dit moment.

Wat is een airtrack?

Een airtrack kun je naar de gewenste druk opblazen, waardoor je op de mat kunt trainen, oefeningen kunt doen en zelfs wedstrijden kunt spelen. Zoal we hierboven al zeiden, kun je een airtrack voor verschillende sporten gebruiken. Met een airtrack heb je direct een verende ondergrond in je woonkamer waar je veel plezier aan kunt beleven.

Waar moet je op letten als je een airtrack wil kopen?

Als je een airtrack gaat kopen, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Denk daarbij aan de afmetingen, de minimale- en maximale luchtdruk en de prijs. Je moet voor jezelf daarom goed bepalen waar je de airtrack voor wil gebruiken en wat je er maximaal aan uit wil geven. De prijzen variëren namelijk enorm, van speelgoed tot professionele turnmat.

Denk dus voor een airtrack kopen goed na, en ga daarbij uit van de volgende punten:

hoe wil je de Airtrack gebruiken, denk daarbij aan type sport en oefeningen.

beschikbare ruimte (lengte/breedte), een airtrack is heel goed binnen te gebruiken, indien je er de ruimte voor hebt 

binnen of buiten gebruik, als je een airtrack buiten gaat gebruiken, dan moet hij sterker zijn dan wanneer die airtrack alleen maar binnen gebruikt wordt

leeftijd en gewicht van de gebruiker(s), is de airtrack voor volwassenen? Dan zul je een sterkere mat moeten aanschaffen zodat die airtrack het gewicht aan kan.

moet de airtrack mobiel zijn en makkelijk op te bergen? Wil je de airtrack ergens mee naartoe nemen of blijft hij altijd thuis? En heb je thuis veel plek om hem op te bergen, of moet je juist een handzamer opgevouwen model hebben? 

wat is de minimale breedte die de airtrack moet hebben? Samen met de dikte van airtrack erg belangrijk om over na te denken. Voor spelen volstaat vaak een 1 meter brede airtrack, maar ga je serieus aan de slag met bijvoorbeeld freerunnen of een vechtsport, dan kun je beter voor een bredere gaan. Daarover hieronder meer.

maximale budget voor de aanschaf van een airtrack, er zijn airtracks in de meest uiteenlopende prijsklassen

Hoe vind je de juiste airtrack voor jou?

Als je op deze aandachtspunten let en de verschillende airtracks met elkaar vergelijkt, kan je voor jezelf de beste airtrack kopen. Over het algemeen zijn er verschillende merken bekend om hun goede prijs kwaliteitsverhouding. Daarover verderop in dit artikel meer.

Welke maten airtracks zijn er?

Standaard zijn de meeste airtracks er in een breedte van 1 meter, 1,5 meter en 2 meter. Het is tegenwoordig ook mogelijk om airtracks op maat te laten maken, uiteraard is dat een stuk duurder. Sowieso geldt natuurlijk, hoe breder de mat, hoe hoger de prijs. Een belangrijke reden om voor een brede airtrack te kiezen is omdat je dan meer zelfvertrouwen hebt en uiteraard meer vrijheid tijdens het oefenen. 

De voordelen van een brede airtrack

Vaak helpt een brede airtrack om je trucs sneller te leren omdat je bij een foutje niet direct naast de mat ligt. Met name voor freerunning, freestyle en martial arts als Judo is het handig om een bredere airtrack te hebben. Wordt de airtrack vooral gebruikt om te dansen of turnen dan volstaat een 1 meter brede mat vaak al.

Welke dikte moet de airtrack hebben?

Airtrack matten zijn standaard leverbaar in een dikte van 10, 15 en 20 cm. Daarnaast bestaan er ook airtrack van 30 cm dik. De 10 cm dikke airtrack mat is door z’n relatief lage prijs een prima keuze als instap model te gebruiken.

Wat doet een zachte luchtdruk bij een airtrack?

Een dikkere airtrack van 15 of 20 cm  geeft je meer gebruiksmogelijkheden. Zo heb je de mogelijkheid om de luchtdruk te verhogen voor een stevigere mat of te verlagen voor een zachtere. Een lagere druk zorgt voor een makkelijke afzet en zachtere landing en is ideaal voor beginners of voor gevorderden die juist nieuwe trucs willen oefenen. Een hogere druk helpt gevorderden dan weer bij een betere afzet.

Een opblaasbare mat

Een airtrack is zoals gezegd een opblaasbare ondergrond die je op elke gewenste plek neer kunt leggen. Een absoluut voordeel van deze ‘vloer’ is dat je volledig zelf kunt bepalen met welke druk je de vloer gaat vullen. Als je voor een lagere druk kiest, voelt de vloer net als een trampoline aan. Deze lagere druk zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de lucht inspringt, indien je op de airtrack springt. Het verlagen van de druk doe je met maar één druk op de knop en de luchtdruk is daarna binnen enkele seconden aangepast. Je kunt hierdoor op een zeer efficiënte en leuke manier sporten, trainen of bepaalde oefeningen uitvoeren.

Hogere luchtdruk bij een airtrack

Je kunt echter ook voor een hogere druk kiezen. De mat is dan eigenlijk gewoon een stuk strakker afgesteld en daarmee ideaal voor bijvoorbeeld vechtsporten of turnen.

In principe kan je een airtrack voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan turntrainingen, het uitvoeren van krachtoefeningen, het verbeteren van vaardigheden of het verbeteren van je balans. Doordat je de druk van de opblaasbare mat kunt bepalen, kan je alle kanten op met een airtrack.

Airtrack matten van 10 cm dikte

De eigenschappen van een 10 cm dikke airtrack zijn vergelijkbaar met een mat waarop geturnt wordt. De dikkere 15 en 20 cm hebben volledig opgepompt ook deze eigenschappen maar neigen meer naar een springkussen wanneer je de airtrack minder hard oppompt. Twijfel je welke dikte voor jou de juiste is, dan kun je de allround 15cm overwegen, hiermee zit je eigenlijk altijd goed.

Denk je eraan om een airtrack te gaan kopen? Dan weet je dat je die airtrack dus op een multifunctionele manier kunt gaan gebruiken. In de zomer kun je hem zelfs mee in het water nemen, als speeltoestel.

Verschillende soorten airtracks

Naast de normale airtrack zijn er ook andere varianten hiervan te vinden. Zo is er bijvoorbeeld de mini airtrack en de zogenaamde air beam. Ook de mini airtrack kan voor allerlei verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals bij turnoefeningen. Ze dienen dan als handig hulpje bij het afzetten om bijvoorbeeld een salto te kunnen maken. Naast turnen worden deze units ook gebruikt door bijvoorbeeld freerunners. 

Wat is een mini airtrack?

In een fitnessomgeving kan de mini airtrack gebruikt worden voor krachttraining, door er bijvoorbeeld balansoefeningen mee te doen. Voor een mini airtrack heb je uiteraard minder ruimte nodig, vaak is dit bij gebruik in de woonkamer wenselijk. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook een stuk goedkoper.

De mobiliteit van een airtrack

Een van de grote voordelen van een airtrack is het gemak en de multifunctionaliteit. Daarnaast is de mobiliteit erg handig. Als deze opblaasbare mat namelijk opgevouwd hebben, kan deze makkelijk in de auto vervoerd worden. Zodra je op de plek van bestemming  bent aangekomen, rol je de opblaasbare baan uit en pomp je deze binnen enkele minuten vol. Je kunt dus direct aan de slag gaan met de airtrack. Ideaal voor een weekendje weg met vrienden.

De beste keuze airtracks van dit moment

Ben je op zoek naar een airtrack  voor jezelf, voor je kinderen of voor de sportclub? Het kan best lastig zijn om de juiste keuze te maken bij het aanschaffen van een airtrack. Daarom helpen wij jouw graag met de beste keuze airtracks van dit moment. Alleen met de juiste Airtrack heb je veel langer, en vooral meer, plezier van je airtrack, waardoor je het maximale eruit kunt halen! Bekijk hieronder de beste airtracks van dit moment.

De beste airtracks van dit moment

Airtrack Prostar van Airostar 4 meter x 1 meter x 0,2 meter

Deze sublieme airtrack van Airostar is van hoge kwaliteit en een van de weinigen die met de hand gemaakt wordt. In tegenstelling tot andere airtracks die met de zogenaamde Hot Air techniek worden gemaakt. Daardoor heeft deze airtrack een erg lange levensduur. Daarom geeft airostar ook 5 jaar garantie op deze airtrack. De airtrack wordt geleverd met elektrische pomp, met opbergtas in een doos. Omdat de airtrack 20 cm dik is heeft hij een goede bounce, die ook naar behoefte is aan te passen. Niet voor niets dat wij deze airtrack als de beste airtrack van dit moment benoemen.

Afmetingen: 400x100x20

Lengte: 400 cm

Breedte: 100 cm

Hoogte: 20 cm

Bekijk deze airtrack hier>>>

AirTrack Pro, 3 meter x 1 meter x 10 cm

De AirTrack Pro is een opblaasbare mat van hoge kwaliteit. Ideaal voor gymnastiek, turnen en leuk voor kinderen om te spelen. Inclusief elektrische pomp.

Afmeting: 300 x 100 x 10 cm

Dikte: 200 mm

Breedte: 100 cm

Hoogte: 10 cm

Bekijk deze airtrack hier>>>

AirTrack Pro 5 meter, 20 cm dik

De AirTrack Pro is een opblaasbare kwaliteit turnmat. Ideaal voor gymnastiek, turnen en leuk voor kinderen om te spelen. Inclusief elektrische pomp. 5 meter lang en 20 cm hoog voor extra bounce.

Afmeting: 500 x 100 x 20 cm

Dikte: 200 mm

Breedte: 100 cm

Hoogte: 20 cm

Bekijk deze airtrack hier>>>

GymPro Airtrack, 4 meter x 1 meter x 20 centimeter dik

Met een perfect te regelen hardheid en een dikte van 20 cm is deze airtrack perfect voor alle doeleinden. De uitstekende demping en de hoge kwaliteit afwerking maken deze airtrack de musthave voor dit jaar. De airtrack is zeer geschikt voor buiten, binnen en hij is zelfs te gebruiken op het water. Je kunt er namelijk op een warme zomerse dag een waterbaan van maken ter verkoeling.

Afmeting: 400 x 100 x 20 cm

Dikte: 200 mm

Breedte: 100 cm

Hoogte: 20 cm

Bekijk deze airtrack hier>>>

YouAreAir airTrack Pro 4.0, 6 meter x 1,5 meter x 20cm dik

De hardheid is goed te regelen; door de AirTrack minder hard op te blazen, ervaar je een bijzonder hoge veerkracht en is ook de kans op blessures minder groot. Dit product heeft een uitstekende demping. Daardoor kun jij langer doorgaan met oefenen. Een professioneel product, vergelijkbaar met de AirTracks met exact dezelfde materialen en kwaliteit die in gymzalen en ook bij groepsspringwedstrijden gebruikt worden. De AirTrack is zeer geschikt voor binnen, buiten en zelfs op het water. Tijdens warme zomerdagen kun je er, ter verkoeling, een heerlijke waterbaan van maken. De mogelijkheden zijn enorm.

Bekijk deze airtrack hier>>>

vidaXL airtrack, 6 meter x 1 meter x 10 cm

Op zoek naar een grote en professionele mat om te oefenen of te spelen? Deze airtrack is een zeer goede keuze. De airtrack is ongeëvenaard sterk en duurzaam en gemakkelijk mee te nemen en op te blazen. Daardoor kann hij ook worden gebruikt in parken, scholen en sportclubs.

Afmetingen: 600 x 100 x 10 cm

Bekijk deze airtrack hier>>>

vidaXL airtrack, 7 meter x 1 meter x 10 cm

De airtrack is van hoge-dichtheid PVC gemaakt en schokabsorberend, anti-slip en waterdicht. Hierdoor biedt deze bescherming aan iedereen die hem gebruikt. De mat is veelzijdig in gebruik en kan binnenshuis worden gebruikt voor gymnastiek, yoga, worstelen, etc. Ook voor buitenactiviteiten geschikt, zoals in het zwembad of op zee, op het gras, etc.

Afmetingen: 700 x 100 x 10 cm

Bekijk deze airtrack hier>>>

Reacties uitgeschakeld voor Wat is een airtrack en wat zijn de beste airtracks van dit moment?