composiet schutting
Living

Wat is een composiet schutting?

In veel Nederlandse tuinen staat een schutting. Een schutting dient ervoor om de erfafscheiding aan te geven en je kunt er de nodige privacy mee krijgen. Tevens zal een schutting je beschermen tegen wind en geluidsoverlast. De meeste schuttingen zijn van hout. Dit is een gemakkelijk te bewerken materiaal met een warme en natuurlijke uitstraling. Maar hout heeft ook een negatieve eigenschap. Het kan namelijk verkleuren en kan gevoelig zijn voor vocht. Een houten schutting dat in contact staat met de grond kan in een mum van tijd gaan rotten. Om toch de uitstraling van hout te behouden, maar zonder de negatieve eigenschappen, kun je kiezen voor een composiet schutting.

Wat is composiet?

Plaats je een composiet schutting, dan profiteer je van tal van voordelen, dat je met een houten schutting niet hebt. Toch heeft een composiet schutting dezelfde uitstraling, mits het van goede kwaliteit is. Maar wat is composiet eigenlijk? Composiet bestaat uit een mengeling van houtvezels en kunststof of bamboe en kunststof. Door kunststof aan hout toe te voegen, profiteer je van de voordelen van beide soorten materialen en sluit je nagenoeg alle negatieve eigenschappen uit.

De voordelen van een composiet schutting

En wat zijn dan de voordelen van een composiet schutting? Je zult ten eerste geen last meer hebben van een rottingsproces in de schutting. Het kunststof zorgt ervoor dat de schutting niet kan rotten. Ook al plaats je de schutting vol in de zon, je zult geen last hebben van verkleuring van de schutting. Een andere gunstige eigenschap is dat je een composiet schutting niet hoeft te onderhouden. Af en toe schoonmaken is voldoende, maar je zult niet zoals met een houten schutting hoeven te schilderen. Verder is composiet een materiaal dat volledig kan worden gerecycled. Met een schutting van composiet ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig.

Welke composiet schutting?

Je had al gelezen dat een schutting van composiet kan bestaan uit houtvezels en kunststof of bamboe en kunststof. Het verschil tussen beide types heeft vooral met de kwaliteit en stevigheid te maken. Een composiet schutting met bamboe is veel sterker dan een schutting met houtvezels en kunststof. Dit laat zich ook terugzien in de prijs. Een schutting van composiet is altijd duurder dan een houten schutting, maar een schutting met bamboe en kunststof is nog prijziger.

Reacties uitgeschakeld voor Wat is een composiet schutting?