waar een gezonde lunch uit moet bestaan
Food,  Health

Wat is een gezonde lunch en waar moet die uit bestaan?

Heb je dieetvriendelijke lunch ideeën nodig voor op het werk of thuis? Soms kan die middagmaaltijd je lui en slaperig maken. Maar dat hoeft niet zo te zijn met een goede lunch. Als je een paar minuten de tijd neemt om te leren hoe je een gezonde lunch kunt bereiden, zul je je na het eten daarvan de hele middag sterker en energieker voelen.

Een goede lunch stilt de honger en zorgt dat je door kunt

Een gezonde lunch zal je honger stillen tijdens de maaltijd. Maar het zou je ook een vol gevoel moeten geven tijdens de dip in de late namiddag, wanneer we vaak in de verleiding komen om te snacken. Dus hoe bereid je een maaltijd die je onbedwingbare trek onder controle houdt? Er zijn drie essentiële componenten om op te nemen:

Magere eiwitten 

Als je je lunch rond een gezonde eiwitbron bouwt, help je op twee verschillende manieren om jouw dieet op schema te houden. Ten eerste duurt het langer voordat eiwitten door het lichaam worden verteerd. Een eiwitrijke maaltijd gaat dus langer mee terwijl je deze eet, en je krijgt er ook langer een vol gevoel van. Eiwit helpt ook bij het opbouwen en behouden van spiermassa die het metabolisme stimuleert. Je verandert je lichaam in een effectievere calorieverbranding machine als je eiwitten eet!

dit is een gezonde lunch

Honger bestrijdende vezels

Vezelrijke voedingsmiddelen zijn een geweldige bron van dieetvriendelijke energie. Het eten van vezels is vergelijkbaar met het eten van eiwitten, omdat het langer duurt voordat je lichaam deze verteerd. Vezels helpen je dus om langer een vol gevoel te hebben. 

Gezonde hydratatie

We weten dat het moeilijk is, maar sla de cafeïnehoudende en met suiker gevulde frisdranken tijdens de lunch over. Natuurlijk zijn ze op geen enkel uur van de dag goed voor je lichaam, maar ze kunnen vooral rond het middaguur problematisch zijn. Waarom? Want hoewel ze op korte termijn een snelle energie boost kunnen geven, kunnen ze je later op de dag uitgedroogd en energieloos maken. Drink in plaats daarvan gewoon water.

Wat is een gezonde lunch en waar moet die uit bestaan

Tips voor een gezonde lunch

Maak je lunch thuis. Volgens eetexperts is de kans het grootst dat je een gezonde lunch inpakt als je deze direct na het avondeten klaarmaakt, zodat je geen honger hebt als je voedselkeuzes maakt voor de maaltijd van de volgende middag.

Eet geen lunch aan je bureau en plan vooruit als je uit eten gaat. Lunchen in een restaurant zal je dieet niet volledig doen ontsporen, maar je moet weten wat je gaat eten voordat je het restaurant binnen gaat, vooral als je met anderen eet. Op die manier maak je geen overhaaste, afgeleide beslissing die je dieet voor de dag verpest.

Combineer eiwitten en groenten

Om spieropbouwende voordelen en een gevoel van volheid gedurende de dag te behouden, combineer je een enkele portie magere eiwitten met groenten om een ​​eenvoudige, bevredigende lunch te maken. Een kom soep of salade bijvoorbeeld, of pak een kant-en-klare eiwitsnack met een stuk vers fruit. Je kunt ook een dieetvriendelijke smoothie maken, of een eiwitrijke chocoladebar eten als je haast hebt.

Wat is een gezonde lunch

Onthoud dat het de moeite waard is om een ​​gezond lunch recept te bereiden en eenvoudige, gezonde lunchtips in stand te houden. Met een beetje geavanceerde planning en organisatie kun je een maaltijd maken die zorgt voor een productieve en energieke middag.

Reacties uitgeschakeld voor Wat is een gezonde lunch en waar moet die uit bestaan?