inbouw vuurhaard
Living

Wat is een inbouw houtkachel?

Zoals de naam al doet vermoeden is een inbouw houtkachel speciaal ontworpen om ingebouwd te worden. Dit inbouwen kan gebeuren op allerlei verschillende manieren. Een houtkachel inbouw komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in een schouw, wand, ombouw, of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Kenmerkend aan een inbouw houthaard is dat alle storende mechanisme delen aan het zicht worden onttrokken wanneer hij eenmaal is geplaatst. Inbouw houtkachels zijn zo ontworpen dat alleen datgene zichtbaar blijft waar het haardliefhebbers eigenlijk omgaat en dat is natuurlijk de kachelruit met daarachter het vlammenspel. Het uiteindelijke uiterlijk van een inbouw houthaard wordt daardoor grotendeels bepaald door de manier waarop deze wordt ingebouwd. 

Fraaie vormgeving

Moderne inbouw houthaarden zijn bijzonder fraai vormgegeven en zijn vaak meer een designelement dan een gebruiksvoorwerp. Door nieuwe materialen en technieken laat de houtkachel zich presenteren op manieren die vroeger voor onmogelijk werden gehouden. Je zou kunnen denken dat iets met zo’n lange historie als de houtkachel ondertussen is uitontwikkeld, maar niets is minder waar. Houtkachelfabrikanten zien ook dat de houthaard inbouw enorm populair is en komen met allerlei innovatieve verbeteringen.

Verschillende mogelijkheden

In principe ben je vrij in het kiezen van de brandstof voor jouw inbouwhaard. Maar er is wel een reden waarom de inbouwhaard houtkachel zo populair blijft. Inbouw gashaarden zijn zeker praktisch en elektrische inbouwhaarden zijn ontzettend gemakkelijk, maar geen enkele andere haard geeft het authentieke haardgevoel zoals een inbouwkachel op hout dat kan. De wispelturige vlammen van jouw eigen gecontroleerde houtvuur zorgen direct voor een gezellige en intieme sfeer die zich maar moeilijk laat omschrijven. Een moderne inbouw houtkachel combineert het beste van toen met de kennis van nu. Nog steeds maakt een houtkachel van jouw huis jouw thuis en nog steeds is het een heerlijk plekje om even te ontspannen na een lange werkdag. In die opzichten lijkt de houtkachel nauwelijks veranderd. Maar toch is er wel degelijk een wereld van verschil!

Haardenexpert.nl

Enthousiast geworden over de inbouw houtkachel? Twijfel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact op met Haardenexpert.nl! Bij hun vind je inbouw houtkachels van vooraanstaande merken zoals Spartherm, Contura, Wanders, Dovre en M-Design, maar ook voor Barbas inbouw houtkachels ben je bij hun aan het juiste adres. Als officieel dealer je bij Haardenexpert.nl gegarandeerd van de laagste prijzen, de meest actuele modellen en de beste service!

Reacties uitgeschakeld voor Wat is een inbouw houtkachel?