vastgoed hypotheek
Tips

Wat is een vastgoed hypotheek?

Een vastgoed hypotheek is uitsluitend bestemd voor de verbouwing, herfinanciering of aanschaf van een bedrijfspand. Dit hoeft niet per se voor eigen gebruik te zijn, maar mag ook worden aangeschaft, of worden verbouwd, met het idee het bedrijfspand te gaan verhuren. 

Voor welke panden kun je een vastgoed hypotheek krijgen?

Allereerst willen we hier benoemen voor welk type pand je een vastgoed hypotheek kunt aanvragen. Dat zijn een winkelpand, een woon-winkelpand, een bedrijfspand, een kantoorpand. Daarnaast kan een vastgoed hypotheek ook worden gebruikt voor woningverhuur of projectontwikkeling. Het onderpand bij een vastgoed hypotheek is altijd van een zakelijk karakter en moet zekerheid bieden voor de financierder, geldgever of investeerder.

Een manier om te investeren in vastgoed

De vastgoed hypotheek is geschikt voor een zakelijke financieringsbehoefte maar is ook een manier om te investeren in vastgoed en op die manier rendement te maken op de investering die je maakt. 

Zorg dat je goed geïnformeerd wordt

Afhankelijk van jouw doelen, wensen en voorwaarden moet je alle mogelijkheden vergelijken voor een zakelijke hypotheek. Laat je hierbij goed informeren door specialisten op het gebied van risico-expertise en bedrijfsverzekeringen, fiscaal advies, zakelijk onroerend goed en juridische ondersteuning.

De zogenaamde crowdfunding hypotheek

De vastgoed hypotheek kan bij de meeste banken worden afgesloten, maar we kennen tegenwoordig ook de crowdfunding hypotheek. Hier zijn investeerders bij aangesloten die kunnen investeren in projecten van ondernemers die deze via het platform aanbieden.

Inkomsten uit huur

Door de aankoop van zakelijk onroerend goed, investeer je direct in zakelijk vastgoed. Bij de verhuur van het object ontvang je inkomsten uit huur of je richt je bij de aankoop juist op toekomstige waardeontwikkeling (lees vermeerdering) van het pand.

Steeds meer mensen investeren op deze manier in vastgoed, mede door de lage rentestand op spaarrekeningen

Geld op een spaarrekening haalt tegenwoordig niet veel meer uit en wordt zelfs elk jaar minder waard. Beleggen echter brengt veel ongewenste risico’s met zich mee. Beter kun je daarom investeren met een tastbaar, betrouwbaar onderpand zoals bij een vastgoed hypotheek. Dan worden de risico’s ineens veel kleiner. Het gebouw zelf biedt de zekerheid op jouw investering.

Daarom kan indirect investeren in vastgoed aantrekkelijk zijn. Hiermee heb je namelijk de mogelijkheid om wel te profiteren van de voordelen van investeren in vastgoed zonder dat je zelf vastgoed hoeft aan te kopen. Op het moment van schrijven is er een aantrekkelijk rendement tot 5,1% met de zekerheid van een hypotheek. 

Reacties uitgeschakeld voor Wat is een vastgoed hypotheek?