Health

Wat is ginkgo biloba en waar kun je het voor gebruiken?

gingko biloba

Ginkgo Biloba

De Japanse notenboom, ook wel Ginkgo Biloba genoemd, is een boom die al sinds het tijdperk van de dinosauriërs bestaat. De boom wordt ook wel ‘levend fossiel’ genoemd, omdat hij als enige boom meerdere uitstervende gebeurtenissen heeft meegemaakt en ook omdat een enkele boom wel meer dan duizend jaar oud kan worden. Oorspronkelijk komt de boom uit China. In China worden de zaden van de boom gegeten als delicatesse. Ook hebben de zaden en bladeren een geneeskrachtige werking. In China wordt Ginkgo Biloba al duizenden jaren gebruikt als medicijn. Zo werd de werking van de Ginkgo Biloba in 2800 voor Christus al beschreven. De zaden worden vooral gebruikt voor astma, ademhalingsproblemen, blaas- en nierproblemen, spijsverteringsproblemen en gehoorverlies. De bladeren worden vooral gebruikt om de bloedsomloop te verbeteren, bij ademhalingsproblemen, gehoorverlies, geheugenverlies, huidziekten en angst.

Bloeddoorstroming

De belangrijkste werking van de Ginkgo Biloba is het verbeteren van de bloeddoorstroming. In de Ginkgo Biloba zitten namelijk stofjes die zorgen voor sterkere haarvaatjes. Hierdoor is de kans kleiner dat je bloed gaat klonteren in de haarvaten. Ook zitten er stofjes in die ervoor zorgen dat de hersenen meer zuurstof aangevoerd krijgen. Dit is goed voor je, want hierdoor krijg je een betere hersenfunctie. Je concentratievermogen gaat vooruit en ook wordt het makkelijker om dingen te onthouden. Naast de verbetering van je hersenfuncties, kan Ginkgo Biloba ook helpen bij het herstel van je hersenen na een herseninfarct of hersenbloeding. Zelfs bij simpele kwaaltjes zoals hoofdpijn of duizeligheid kan je Ginkgo Biloba gebruiken.

Waar is Ginkgo Biloba verkrijgbaar?

Je kunt Ginkgo Biloba kopen in verschillende vormen bij winkels, apothekers en online winkels zoals Holland and Barrett. De gedroogde bladeren zijn verkrijgbaar als thee en de zaden zijn verkrijgbaar als capsules, druppels of tabletten. Ginkgo Biloba kan dus bij vele kwaaltjes gebruikt worden en het kan op verschillende manieren ingenomen worden. Toch moet je Ginkgo Biloba niet zomaar gebruiken. Kinderen en zwangere vrouwen worden namelijk afgeraden om het te gebruiken. Ook mensen die al andere medicijnen gebruiken of een bepaalde aandoening hebben ,kunnen Ginkgo Biloba beter niet gebruiken. Raadpleeg dus altijd eerst even een apotheek, voordat je Ginkgo Biloba gaat gebruiken.

Reacties uitgeschakeld voor Wat is ginkgo biloba en waar kun je het voor gebruiken?