Wat kun je doen tegen een ingegroeide nagel
Health

Wat kun je doen tegen een ingegroeide nagel?

Schoenen die eigenlijk iets te klein zijn of het op een verkeerde manier knippen van nagels kan de oorzaak zijn van een ingegroeide nagel. Het kan behoorlijk pijn doen en ook gaan ontsteken. Wat kun je doen tegen een ingegroeide nagel en hoe kun je dit voorkomen?

Wat kan ik doen aan een ingegroeide nagel?

In de meeste gevallen gaat het om een ingegroeide teennagel. Heel vervelend, dit kan ook heel pijnlijk zijn en gaan ontsteken. Een bezoek aan de huisarts of een afspraak maken met een pedicure is de beste oplossing. Er zijn wel een aantal dingen die je kan doen om de ontsteking te verminderen en de pijn te verzachten.

Ga met je nagel in een sodabadje zitten en herhaal dit gedurende een aantal dagen. Hiermee maak je de huid eromheen wat zachter en het helpt ook tegen de ontsteking. Ook het aanbrengen van wat ontsmettingsmiddel op de aangedane nagel helpt om de pijn en ontsteking te verminderen.

Gaat het om een ingegroeide teennagel? Draag dan zo veel mogelijk open schoenen. Dichte schoenen zorgen er vaak voor dat de tenen te dicht tegen elkaar aandrukken.

hoe kun je een ingegroeide nagel voorkomen

Hoe kun je een ingegroeide nagel voorkomen?

Natuurlijk wil je voorkomen dat je last krijgt van een pijnlijke ingegroeide nagel. Het is om die reden belangrijk om je nagels op de juiste manier te knippen. Als we het hebben over teennagels, dan moet je deze goed recht knippen.

We zijn gewend om ze net als onze vingernagels rond te knippen maar hiermee vergroot je de kans op een ingegroeide nagel. Na het knippen moet je nog even goed na vijlen. Dit doe je om te voorkomen dat de scherpe hoekjes aan de nagel mogelijk kunnen gaan ingroeien.

Let ook goed op wat voor schoenen je draagt. Te kleine, te smalle of te krappe schoenen verhogen ook de kans op ingegroeide nagels. Omdat je tenen in kleine schoenen niet genoeg bewegingsruimte hebben. Lees ook ons artikel over veelgemaakte fouten bij het kopen van nieuwe schoenen.

Wat kan een pedicure of huisarts aan een ingegroeide nagel doen?

Een pedicure kan onder andere er een soort nagelbeugeltje aanbrengen of een klein bolletje met watten onder de nagel plaatsen. De huisarts kan als het nodig is u doorverwijzen naar het ziekenhuis waar een arts onder verdoving uw nagel en de huid eromheen een stukje gaat wegsnijden.

Wees niet bang hier voel je niets van en de behandeling duurt in zijn geheel niet zo lang. Maar je bent wel van je ingegroeide nagel af. Nu weet je hoe je een ingegroeide nagel kan voorkomen en dit helpt om een ingegroeide nagel in de toekomst te voorkomen.

Reacties uitgeschakeld voor Wat kun je doen tegen een ingegroeide nagel?