wat mag er niet ontbreken bij een bbq
Food

Wat mag er niet ontbreken bij een barbecue?

Wanneer we weer genieten van de eerste zomerse dagen, dan komt uiteraard ook de barbecue weer tevoorschijn. Niets is gezelliger dan op een warme zomeravond met familie of vrienden te barbecueën. Uiteraard moet je de beschikking hebben over een barbecue. Afhankelijk van het type barbecue ook kolen voor de klassieke barbecue of een gasfles voor een gasbarbecue. Maar wat heb je nog meer nodig voor een geslaagde barbecueavond?

Vlees voor op de barbecue

Uiteraard mag het nodige barbecue vlees niet ontbreken. Populair barbecue vlees zijn worstjes, spareribs, sate en karbonade. Wat tegenwoordig wel een trend is bij het barbecueën, is dat het vlees van te voren wordt gemarineerd met een heerlijke marinade. Doe dit ruim van te voren, zodat de smaak van de marinade goed in het vlees trekt. Je bespaart jezelf veel werk als je een marinade op oliebasis gebruikt. Dit voorkomt dat je het rooster of het vlees per stuk nog moet insmeren. Naast barbecue vlees kun je ook kiezen voor vis. Grill vis altijd op aluminiumfolie en leg in het aluminiumfolie kruiden of andere smaakmakers voor de vis. Dit zal tijdens het grillen dan in de vis trekken. Ook grof gesneden groentes, zoals paprika, aubergine, courgette of ui kun je gewoon op de barbecue leggen.

Salades

Het vers gegrilde vlees zal je nog meer smaken als je hier een lekkere salade bij eet. Daarnaast zijn salades ook altijd gezond en je krijgt de nodige vitaminen binnen. Salades kun je heel gemakkelijk zelf maken en eigenlijk kan alles. Je kunt zelf een aardappelsalade of een macaronisalade maken, maar ook de huzarensalade blijft het altijd goed doen op Nederlandse barbecues.

Sauzen

Een saus voor op het vlees mag natuurlijk niet ontbreken en is altijd lekker. Zet in ieder geval sauzen bij de barbecue die zeker niet mogen ontbreken, zoals mayonaise, ketchup en barbecuesaus. Dit zijn meestal sauzen die je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen. Maar je kunt ook zelf nog enkele lekkere sauzen maken. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zelfgemaakte knoflooksaus, uiensaus, satésaus of chilisaus zijn altijd lekkerder dan kant en klaar.

Heerlijke drankjes

Bier zal bij menig barbecue sowieso nooit ontbreken. Maar op warme dagen gaat een frisse cocktail er ook altijd wel in. Een cocktail van een alcoholische drank in combinatie met een sapje zorgt ervoor dat je je vlees goed kunt wegspoelen. Je moet uiteraard ook rekening houden met mensen die geen alcohol drinken. Als je een sapcentrifuge hebt, kun je van vele soorten vers fruit sap maken.

Reacties uitgeschakeld voor Wat mag er niet ontbreken bij een barbecue?