wat te doen tegen een hoge gasrekening
Living,  Tips

Wat te doen tegen een hoge gasrekening?

Door de stijgende energieprijzen maken velen zich zorgen over hoe ze de koudere maanden zullen doorkomen. Het loont dan de moeite om te begrijpen hoe we thuis energie kunnen besparen, en we kunnen allemaal manieren vinden om onze huizen energiezuiniger te maken. Zo zijn er apps die je precies vertellen hoeveel gas je verbruikt en wanneer, kun je een houtkachel kopen en misschien kun je zelfs kosten besparen door simpelweg de watertemperatuur van je boiler te verlagen.

Hoe een gasrekening te verlagen?

Tegen januari 2023 wordt een verdere stijging van 51% van het energieprijs plafond voorspeld, bovenop de stijging van 80% in oktober 2022, waardoor een gemiddelde jaarlijkse energierekening veel hoger uitkwam. Met de onderstaande stappen kun je geld besparen en draag je ook bij aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en de gevolgen van klimaatverandering.

Verlaag de watertemperatuur

Heb je ooit gemerkt dat het water dat uit je kranen komt te heet is om aan te raken? Dan verspil je waarschijnlijk gas en geld. Probeer de watertemperatuur van je ketel een paar graden te verlagen totdat je de optimale temperatuur hebt bereikt. Je zou de mogelijkheid moeten hebben om de temperatuur van het warme water dat uit jouw kranen en douchekoppen komt te verlagen, wat je in de loop van weken en maanden zal helpen energie te besparen. Als jouw warm water iets lager zou kunnen zijn, is het de moeite waard om de knop iets lager te draaien.

Zet de verwarming alleen aan als je het nodig hebt

Behalve dat je weet wanneer je de verwarming voorgoed uit moet zetten, moet je je ervan bewust zijn dat het een mythe is dat je je verwarming de hele dag op laag moet laten staan. Of je nu een timer gebruikt of hem handmatig inschakelt, zorg ervoor dat je verwarming alleen aanstaat als je hem nodig hebt, anders verspil je geld.

Monitor je verbruik met een app

Kennis is macht, en apps zoals Hugo Energy geven je een duidelijk beeld van hoe je je gas dagelijks gebruikt. We denken ook dat het hebben van een app op je telefoon een nuttige herinnering is. Als je deze elke dag op je telefoon ziet, blijven je rekeningen in het oog. De app laat zien hoe vaak je cv-ketel aangaat en of je de perioden dat hij aangaat en hoe vaak hij aangaat kunt verkorten. Je kunt bijvoorbeeld maar één keer per dag het water verwarmen en dan op dat moment van de dag douchen.

Verplaats je bank weg van de radiator

Houd warme lucht circulerend door grote meubelstukken uit de buurt van radiatoren te houden. Anders moet je je huis langer verwarmen. Als je je bank zelfs maar 15 cm van de radiator afzet, kan de warmte veel effectiever door de kamer stromen. Hiermee kun je tot 10% besparen op jouw rekeningen. Hoe meer ruimte tussen meubels en radiatoren, hoe beter.

Bekijk je energierekening

Helaas is het overstappen van energieleverancier om een ​​goedkopere energiedeal te vinden vrijwel verleden tijd sinds men begon met het verhogen van het energieprijs plafond. Hoewel de besparingen waarschijnlijk minimaal zullen zijn, is het de moeite waard om het verschil te leren tussen standaard variabele en vaste energietarieven.

Als je op het punt staat om uit een vast tarief contract te komen, kan het de moeite waard zijn om te overwegen hoe je van energieleverancier kunt veranderen of om contact op te nemen met jouw huidige leverancier om ervoor te zorgen dat je het beste tarief voor het energieverbruik van jouw huis krijgt en dit te vergelijken met concurrerende aanbieders.

Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen tegen een hoge gasrekening?